Sarajevo

SDP BiH najoštrije osuđuje napad na Muniba Husejnagića

Napad na Muniba Husejnagića, čovjeka koji je u svom kratkom jednogodišnjem mandatu premijera ZDK uradio više nego mnogi njegovi prethodnici, predstavlja atak na sve ono što je normalno u ovoj državi

Slika

Socijaldemokratska partija BiH najoštrije osuđuje fizički napad na Muniba Husejnagića, člana Predsjedništva SDP BiH i, još uvijek, aktuelnog premijera Zeničko-dobojskog kantona.

Napad na Muniba Husejnagića, čovjeka koji je u svom kratkom jednogodišnjem mandatu premijera ZDK uradio više nego mnogi njegovi prethodnici, predstavlja atak na sve ono što je normalno u ovoj državi.

Nažalost, mnogi su zaboravili da je upravo premijer Husejnagić bio među prvim, tokom prošlogodišnjih majskih poplava, koji je sa svojim privatnim čamcem ušao u poplavljeni Maglaj i pomogao u evakuaciji ugroženog stanovništva.

Njegova nesebična pomoć nije ostala na tome, nego je i tokom obnove poplavljenih područja pokazao maksimalno zalaganje na terenu, kako bi ugroženim građanima što brže pomogao u prevladavanju posljedica izazvanih poplavama.

Iako detalji ovog fizičkog napada još nisu poznati javnosti, SDP BiH smatra da je upotreba fizičke sile prema bilo kojem građaninu, za svaku osudu.

Nadamo se da će pravosudni organi što prije zakonski kazniti napadača na Husejnagića i time pokazati građanima da ovakvi slučajevi ne smiju proći nekažnjeno.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.