Hakija Meholjić

SDP BiH je prvi podržao kandidaturu Ćamila Durakovića

Hakija Meholjić, predsjednik Opštinske organizacije Socijaldemokratske partije BiH Srebrenica, izražava svoje zadovoljstvo što i ostale stranke podržavaju Ćamila Durakovića kao nezavisnog kandidata za načelnika Opštine Srebrenica.

„Nikada nije bilo nikakvih dilema po pitanju kandidature Ćamila Durakovića za načelnika Opštine Srebrenica od strane SDP BiH, a ne smijemo zaboraviti da je SDP prvi izrazio svoju podršku Ćamilu, još prije više od 20 dana. Podržali smo ga i na prošlim lokalnim izborima, podržat ćemo ga i sada, jer je Duraković odlično obavljao poslove načelnika naše opštine.

Nakon što je obznanio da ponovo želi biti nezavisni kandidat, Opštinska organizacija SDP BiH Srebrenica je, u dogovoru sa predsjednikom Nerminom Nikšićem, javno dala svoju podršku Ćamilu Durakoviću. Mišljenja smo da Durakovića treba podržati i dati mu još jednu šansu, jer mislimo da bolje osobe za sve građane Srebrenice nema.

Ćamil je načelnik koji je mnogo uradio po pitanju pomirenja među narodima u Srebrenici i nezaobilazan je faktor suživota na ovim prostorima. Cilj SDP-a jeste da gradi budućnost baziranu na suživotu i toleranciji, a ne budućnost baziranu na podjelama i svađama.

U protekle četiri godine Ćamil je uradio mnogo za Srebrenicu i okolinu, od otvaranja novih radnih mjesta, pa do poboljšanja infrastrukture, te se i dalje zalaže za napredak Opštine. Mislim da će tako biti i u budućnosti i mislim da svi građani Srebrenice trebaju glasati za njega. Nadam se da će ga i ostale probosanske stranke u Srebenici podržati i tako jasno staviti do znanja da samo zajednički kandidat može pobijediti na predstojećim lokalnim izborima“, navodi Meholjić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu