OO SDP Novi Grad Sarajevo

SDA zloupotrebljava obilježavanja stradanja u predizborne svrhe

Svjedoci smo zloupotrebe javnih događaja, ponajčešće obilježavanja i godišnjica, u predizborne svrhe. Mi iz OO SDP-a Novi Grad svjedočimo tome već izvjestan vremenski period. Naime, svako obilježavanje i svaka godišnjica koje se dešavaju na području opštine Novi Grad Sarajevo do maksimuma su ispolitizirani, a od strane koga Stranke demokratske akcije (SDA).

Vladajući politički zvaničnici aktivno koriste priliku da se pojave na svakom obilježavanju, krenut ćemo od otvaranja Doma oslobodilaca na Žuči (08.06.2018.), odnosno od Dana odbrane opštine Novi Grad Sarajevo, kada je otvaranje Doma oslobodilaca i obilježavanje Dana odbrane opštine Novi Grad Sarajevo iskorišteno za političku promociju Stranke demokratske akcije, njenih kandidata i njihovih svjetonazora, pa naovamo sve do utorka (14.08.2018.), kada su zvaničnici KO SDA Sarajevo i OO SDA Novi Grad Sarajevo iskoristili priliku za promociju svojih kandidata i kadrova na obilježavanju Dana sjećanja na šehide i poginule borce sa područja šest mjesnih zajednica Alipašinog Polja i to tako što su se naglašavala njihova imena i titule, valjda kako bi prisutnim građanima ostala u ušima, te kako bi još jednom bili prevareni ukoliko svoj glas na izborima uruče njima.

Ovakav način vođenja kampanje i ovakav vid političke promocije ne predstavljaju ništa drugo nego jasan pokazatelj o kakvim političkim kadrovima je riječ, jer kakvi su to ljudi koji zloupotrebljavaju dane pogibije naših sugrađana, pripadnika svih naroda i konfesija, za promociju svoje „politike“ i svojih kandidata, po nama i nisu baš neki.
Ono što treba da bude sjećanje na naše sugrađane koji su svoje živote položili kao vojnici da bi odbranili ovaj grad, ili pak kao civili ovoga grada, zloupotrebljeni su po tko zna koji put, no međutim nije to nikakva novost, ni za nas, a ni za građane.

Mi iz OO SDP-a Novi Grad također obilježimo svaki važniji dan u našoj općini, ali na taj način nikada nismo vršili promociju svoje stranke i svojih kandidata. Naš vid obilježavanja uvijek je ostajao u onom domenu u kojem i treba ostati, a to je dostojanstveno polaganje cvijeća i odavanje počasti, nikakvi govori, ode i performansi ne krase nas i naše djelovanje.
Nadamo se da građani vide čime se sve služe vladajući s ciljem ostanka na vlasti, ali da im ovoga puta neće oprostiti ove duge godine beznađa u koje su ih isti uveli, a u kojima su pak sebi, sve opet preko leđa građana, osigurali ugodan i lagodan život.

Drage naše građanke i građani opštine Novi Grad, ne dozvolite da vam vladajuća stranka i njeni kadrovi i dalje mažu oči svojim jeftinim populističkim i kvazipopulističkim potezima, ovoga puta birajte bolje i pametnije !


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu