Bužim

SDA ucjenjuje đake i student stipendijama

Predizborna kampanja ulazi u završnicu i borba je za svaki glas. Kao i svih ovih godina i izbora SDA ne odustaje od svojih starih provjerenih metoda. Paketići su se već podijelili u prvom krugu, organizirale su se kahve i roštilji, pao je  i poneki paprikaš, a ovih dana očekivati je novi napad na glasače i njihovo pravo da biraju po svojoj savjesti. Ipak, moramo priznati da su ove godine, valjda od straha da ne izgube izbore,  pribjegli novim metodama i koriste se modernim tehnologijama kako bi ucjenjivali koga stignu.

Jedan od najdrastičnijih primjera klasične ucjene mogli smo vidjeti u Bužimu na primjeru mladog nadarenog studenta, učenika generacije, vrsnog sportiste i djeteta poginulog bužimskog viteza,  Sabahudina Ćordića koji se prijavio za studentsku stipendiju kod BBI banke poslovnica Cazin. Kako ovi iz SDA kontroliraju i zrak koji udišemo nije bilo čudno što se, ni manje ni više,  predsjednica KO USK Asocijacije „FATMA“ SDA Senada Pajazetović Kapić javila našem sugrađaninu Sabahudinu  putem FB poruke koju donosimo u prilogu ovog teksta. Iako je dotična gospođa mogla vidjeti da se Sabahudin nalazi na listi SDP-a za općinsko vijeće Bužim, nije se ustručavala da lansira svoju ponudu i „sredi“ stipendiju  kod BBI banke koja se teško odbija ako nisi član stranke. Zaključila je da je Sabahudin „pismeno dijete“ ali i da je „što se tiče stranke (čitaj SDA)  bila sugestija“, te da ne sluša predizborne „hajke“. U svakom slučaju Sabahidin bi trebao samo klimati glavom, glasati kako treba i eto ti sigurne stipendije.

Umjesto toga odgovor koji je Sabahudin, kao pametno i pismeno dijete, uputio predsjednici Fatme SDA  zapalio je društvene mreže.

„Poštovana, ja stvarno  mislim da su dokumenti koje sam poslao  bili dovoljni i ne znam  od kakve je koristi moj facebook profil kod donošenja odluke kome dodijeliti stipendiju. Druga stvar, odakle informacija o mom odnosu sa SDA? Ja kad sam čitao konkurs, vidio sam da je za porodice šehida prednost, a ne za članove SDA. Stvarno nije u redu da donacije koristite za promidžbu stranke. Možda jesam mlad ali nisam kako ste me nazvali „dijete“ . Ja sam odrasla osoba, koja je odrasla bez oca, imam svoje stavove, koja čvrsto stoji iza svoga mišljenja i koja je zbog same situacije dosta zrelija od svoje generacije. A ako želite upoznati ličnu katu SDA pogledajte dokumentarni film Samira Halilovića „Atentat“. Bošnjak sam, ali nisam nacionalista. Eh, sada vi vidite koliko se moja ličnost slaže sa idejama Vaše SDA. Hvala Vam još jednom što ste me imali u vidu i ako sa Vas sa čim uvrijedio halalite.

Što se tiče stipendija ako su stranačke zamolio bi Vas da me uklonite sa spiska. Hvala Vam od srca.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu