Inicijativa vijećnika SDP-a Denisa Challengera o smjeni Seida Fazlagića

SDA u Općini Centar odbila smjenu osuđenog vozača Amira Zukića

Vijećnik Socijaldemokratske partije BiH u Općinskom vijeću Centar Sarajevo Denis Challenger na 13. redovnoj sjednici uputio je inicijativu za smjenu Seida Fazlagića, vozača Amira Zukića i funkcionera SDA, sa mjesta člana Komisije za ekologiju i zaštitu kulturnog i prirodnog naslijeđa Općine Centar Sarajevo.

Međutim, vijećnici SDA su svojim glasovima odbili ovu smjenu i tako zaštitili Fazlagića, koji je nedavno priznao krivicu i osuđen je na osam mjeseci zatvora. Ovako je SDA još jednom dokazala da im nije bitna zakonitost u radu lokalnih institucija, nego samo zaštita svojih, dokazano, kriminalnih kadrova.

Podsjećamo, Seid Fazlagić je uhapšen u februaru ove godine u okviru akcije “Bosna” koja se provodila zbog sumnje za ilegalna zapošljavanja u javnim preduzećima. Osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog pomoći počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela nakon što je sarajevski Općinski sud prihvatio sporazum o priznanju krivnje koji je potpisao sa Tužilaštvom.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu