Svi problemi u BPK Goražde stvarani su u periodu SDA-ove neprikosnovene vladavine

SDA traži nove poslušnike za skupštinsku većinu

U sadašnjem aktuelnom trenutku moramo konstatovati da se Bosansko-podrinjski kanton Goražde nalazi se u izuzetno složenoj i neizvjesnoj opštoj političkoj situaciji.

Političke elite u Sarajevu postepeno ali sigurno istiskuju Istočnu Bosnu iz Bosne I Hercegovine.
Svima su puna usta Bosne i Hercegovine, njene cjelovitosti i nedjeljivosti i sličnih fraza koje godinama slušamo od takozvanih probosanskih snaga. Međutim, praktično svi su zatvoreni u vlastite ekskluzivne teritorije i beskrupulozno čuvaju političke torove u koje su strpali građane Bosne i Hercegovine. Svakim danom postaje vidljiviji trend da Istočna Bosna nije u fokusu interesovanja niti jedne političke elite. Političke elite su vrhuške stranaka i njihove sive eminencije koje apsolutistički upravljaju strankama i takav stil prenose na društvo u cjelini putem svojih poslušnika u institucijama opština, kantona, entiteta i države Bosne I Hercegovine.

Kristalno je jasno da su građani Istočne Bosne bili važni kada je trebalo obezbjeđivati glasačko tijelo u Sarajevu čiji je značajan dio bio porijeklom sa Drine. Sada to nije toliko važno pa se postepeno gradi svijest da se Bosna završava na Kozjoj ćupriji.

Aktuelna polemika oko trase brze ceste Sarajevo- Beograd najbolja je potvrda takvog odnosa.
Premijer dođe u Goražde i kaže gradit će put Sarajevo-Goražde. Sutradan u Tuzli kaže da je prioritet spajanje Sarajeva sa Beogradom preko Tuzle.

To nije ništa neobično, kada se zna da pomenuti gospodin potiče iz stranke koja je sebe nazvala SNAGA Bosne i Hercegovine čiji je predsjednik obmanuo javnost o statusu agenta u Hagu, generalni sekretar u zatvoru, dva potpredsjednika imaju potvrđene krivične optužnice, i šlag na tortu daje aktuelni kantonalni ministar finansija pravomoćno osuđeni falsifikator.

Godine vladavine na teritoriji sa Bošnjačkom većinom izgradile su u SDA osjećaj vlastitih vrhunskih moralnih vrijednosti, neupitnog vlasništva na istinu, i tvoraca genijalnih rješenja svih problema.

Svi, bukvalno svi su obavezni da bezpogovorno aminuju sve što dolazi iz ove po njima jedine DRŽAVOTVORNE STRANKE.
Stvorena je matrica Bosna i Hercegovina, država jednako je SDA – SNAGA Bosne ( odgovor na pitanje zašto je izostavljena Hercegovina vjerovatno leži u činjenici da je Hercegovina prepuštena HDZ-u i njenom vođi Čoviću).
Slijedom takvih uvjerenja normalno je da ministar pravomoćno osuđen za falsifikat mandat daje stranci a ne premijeru. Premijer ne smije ni u snu da pomisli da se mora odreći usluga osobe osuđene za krivično djelo ( svima je poznato kako se zove osoba pravomoćno osuđena za krivično djelo).

Na sceni je ponašanje u stilu : „Briga nas šta vi mislite, mi možemo i radimo kako nam volja, jer je naša volja neprikosnovena, jedina istinita i pravovjerna“.

Podanici koji žive u BPK prisiljeni su trpjeti u vlasti nedostojne funkcionere koji bez trunke obraza i stida vrše funkcije – u stilu pojeo vuk magarca, obrazlažu budžet i drže konferencije za štampu.
Partneri koji nisu spremni bezpogovorno izvršavati volju SDA, preciznije SNAGE, brzo se eliminišu, i SDA traži nove poslušnike. Nažalost, politika u BiH je pretvorena u najobičniju trgovinu usmjerenu, prije svega, na ličnu korist učesnika u vladajućim koalicijama, bolje reći trgovačkim korporacijama. Javnost se bombarduje izjavama o brizi za građane i njihovo dobro, a suština je stvaranje uslova za što brže i bezbolnije lično bogaćenje ovih korporacija. Račun plaćaju svi i oni koji su birali SDA i njene bivše, sadašnje i buduće partnere u raspodjeli moći i dobiti u ovakvim ad hock stvorenim korporacijama.

U Bosansko-podrinjskom kantonu stvorena je nova korporacija koja će, uvjeravaju nas, donijeti napredak i blagostanje građanima našeg kantona. Ubjeđuju nas i tvrde da su dojučerašnji partneri bili glavni kočničari na putu progresa i napretka u realizaciji genijalnih politika SNAGE.

Tako je bilo i kad su Bakir i Fahro poslali fermane kojima je uspostavljena druga po redu skupštinska većina. Tikva je pukla i prodaja „SARAJEVO OSIGURAJNJA“ uzrokovala je stvaranje nove treće skupštinske većine u aktelnom mandatu.

Pronađeni su novi podrepaši SNAGE, pa je realno očekivati da će vrlo brzo biti tražena četvrta skupštinska većina i tako redom do kraja mandata.

Opozicija, koja svojim lukavim, podmuklim i izdajničkim politikama ometa genijalce iz SNAGE i njenih satelita na njihovom putu kolektivnog i ličnog hajrovanja, jedini je krivac za sve probleme i nedaće u Bosansko-podrinskom kantonu od osnivanja do danas.

Suprotno gledištu SDA, Socijaldemokratska partija vjeruje u razboritost, zdrav razum i pamćenje naših sugrađana, pa nemamo razloga da se branimo od izmišljotina i podmetanja iz kuhinje kantonalne organizacije SNAGE.

Na njihovu sramotu, kad SDP-u pripisuju probleme stvorene u Domu za stara i iznemogla lica, otplatu kredita MMF-a i zatečeni deficit u budžetu, zaboravljaju svi nabrojani, a i drugi problemi u BPK Goražde nisu nastali u jednom mandatu već su stvarani i gomilani u dugom periodu u kome je upravo SDA bila neprikosnoveni vladar. Bijeli hljeb su izmislili, uobličili i ozakonili zvaničnici i funkcioneri SDA.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu