Nermin Nikšić za vijesti.ba

SDA, SNSD i HDZ po pitanju formiranja vlasti ucjenjuju jedni druge

Gost najnovijeg video intervjua na portalu Vijesti.ba je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

U razgovoru za Vijesti.ba Nikšić govori o procesu (ne)formiranja vlasti, blokadama, NATO putu, rezultatima aktuelne vlasti, politici Bakira Izetbegovića i SDA, savezu Dragana Čovića i Milorada Dodika, ideji “fildžan države“..

– SDA, HDZ i SNSD imaju potrebnu većinu da naprave Vijeće ministara … Očito je da i na tom nivou počinju ucjenjivati jedni druge, svakako SDA, s pravom, traži Akcioni plan, s druge strane SNSD ne pomišlja na to pod cijenu da nema Vijeća ministara, s treće strane HDZ kaže da bi bila Federalna vlada treba Izborni zakon, kaže između ostalog Nikšić i najavljuje nastavak agonije.

Kaže i kako će sve što bude u interesu evropskog i NATO puta BiH, sve što bude u interesu građana BiH, bez obzira što nije dio parlamentarne većne, biti podržano od SDP-a.

Nikšić je odgovorio i koga smatra krivim za čvrst savez Dodika i Čovića, kakva je uloga “političkog Sarajeva” te gdje nas je dovela politika “tuk na utuk”.

Otkriva i zašto se po njegovom mišljenju stiče utisak da baš ni SDA ne bi imala nešto puno protiv podjele države, ali i govori o tome zašto SDP nije htio biti šegrt strankama pobjednicama izbora, ali i ko to jeste.

Nikšić je govorio i o odnosima sa DF-om, formaliziranju Bh. bloka, pripremama za lokalne i naredne Opće izbore, odnosima unutar SDP-a, ali i novom pokretu na čijem je čelu bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu