OO Doboj Jug

SDA , SBB i SBiH ne poštuju Statut i Poslovnik o radu OV Doboj Jug

Na trećoj sjednici OV Doboj Jug, vidjeli smo pokušaj manipulacije i obmane javnosti od strane Koalicionih partnera (SDA, SBB i SBiH) iznošenjem neistina i netačnih informacija na račun bivše Načelnice Općine Doboj Jug Jasminke Begić (SDP), za čijeg je mandata realizovan veliki broj projekata. Također, primjetno je i nepoštivanje Poslovnika o radu OV Doboj Jug prilikom dostavljanja poziva i materijala za treću sjednicu vijeća, na šta je Klub vijećnika SDP-a BiH Doboj Jug reagovao.
Prije početka rada ove sjednice vijeću se obratio načelnik Općine Doboj Jug Mirnes Tukić sa kraćom informacijom o trenutnom stanju u organu uprave. Informisao je javnost i vijećnike da su u Općinu primljena četiri nova uposlenika, od kojih je jedan uposlenik aktiviran iz penzije i bivši načelnik, što je sa stajališta Kluba vijećnika SDP-a BiH Doboj Jug nedopustivo ako se uzme u obzir da nam mladi i obrazovani ljudi napuštaju zemlju.

Najviše rasprava, polemika i diskusija izazvala je druga tačka dnevnog reda koja se odnosila na prijedloge rješenja o imenovanjima članova Savjeta MZ Mravići i MZ Matuzići. Koalicija (SDA, SBB i SBiH) pokušala je na krajnje nedemokratki i bezobrazan način, pokazivajući „mišiće“ i silu, nametnuti način izbora kandidata u Savjete mjesnih zajednica glasanjem za svaki od prijedloga pojedinačno. Nepoštivajući Statut OV Doboj Jug prilikom izbora kandidata u Savjete mjesnih zajednica, te nepoštivajući prijedloge kandidata za Savjete mjesnih zajednica od strane OO SDP-a Doboj Jug, šef Kluba vijećnika SDP-a BiH Doboj Jug dr. Adin Begić je bio prinuđen reagovati te povući predložene kandidate. U nastavku vijeće je zaključilo da ova imenovanja, u skladu sa Statutom općine treba da idu na Zborove građana. OO SDP BiH Doboj Jug će u cilju interesa građana i straha od nastanka blokade MZ Mravići i MZ Matuzići, od strane Općinskog načelnika i Koalicionih partnera, dostaviti nove prijedloge za organe mjesnih zajednica, ali će nastaviti pravnu bitku kako bi dokazali da Općinski načelnik i Koalicija (SDA, SBB i SBiH) ne može osporavati ničije pravo da bude predlagan i da bude biran.

Pozivamo Koaliciju (SDA, SBB i SBiH) da prekine svoju bahatu politiku pokazivanja sile i moći te da se prisjete da živimo u demokratskom društvu, također, podsjećamo Načelnika Općine Doboj Jug Mirnesa Tukića da vodi računa o budžetskim sredstvima jer budžet je svih građana Općine Doboj Jug, a ne određenih pojedinaca i njegovih poslušnika.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu