KO SDP ZDK

SDA ostaje SDA i u kriznim vremenima

Iako pravo da kritikuje Vladu i Premijera ZDK u kriznim vremenima ima samo Fadil Novalić a svaka reakcija opozicije se unaprijed okarakteriše kao populizam i politikanstvo, Kantonalni odbor SDP BiH ZDK i klub zastpnika SDP BiH u Skupštini ZDK je primoran da pozove Vladu i Premijera ZDK, Mirzu Ganića, da preispitaju odluku o utvđivanju prijedloga objekata za karantin koji ce se koristiti za smještaj državljana BiH sa područja ZDK a koji doputuju iz inostranstva.

Vlade Zeničko-dobojskog kantona donijela je na 12. vanrednoj sjednici odluku o utvrđivanju prijedloga tri nova objekta za karantin koji će se koristiti za smještaj državljana Bosne i Hercegovine koji doputuju iz inostranstva, a imaju prebivalište na području Zeničko-dobojskog kantona, radi ograničavanja kretanja i omogućavanja obaveznih zdravstvenih pregleda zbog sumnje da su bili u kontaktu sa osobama koje imaju bolest izazvanu novim koronavirusom COVID-19.

Nakon što je na prethodnoj sjednici za karantin odredila objekte motela “Bistrica” u Maglaju i “Konak” u Doboj Jugu, Vlada je danas za karantin odredila i objekte Hotela “Zenica” i Hotela “BISS” u Zenici te objekt Apartmani “Sjaj” u Maglaju.

Objekti određeni za karantin koristit će se uz naknadu, a troškovi karantina padaju na teret Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine.

Kantonalni odbor SDP BiH Zenica postavlja pitanje Vladi Zeničko-dobojskog kantona i premijeru Mirzi Ganiću po kojim kriterijima je donesena odluka da se baš tim hotelima u tako kratkom vremenu bez javnog poziva i direktnom pogodbom izaberu objekti istaknutih članova stranke SDA?

Iz kojih razloga su oni povlašteni prilikom odabira smještajnih kapaciteta bez uključivanja drugih ponuđača. Obzirom da grad Zenica a i Zenicko- dobojski kanton imaju primjerenje smještajne kapacitete koji bi se vrlo brzo mogli dovesti u funkciju i iskoristiti u takve namjene primjer hotel Internacional Zenica kojj je u vlasnistvu Zeljezare Zenica,hotel Rudar Zenica, hotel Bistričak vi birate najluksuzniji i najskuplji smještaj u centru grada!

Obzrom da se radi o vanrednom periodu u vremenu kada je ekonomija u našoj zemlji gotovo potpuno zaustavljena, netransparentno i nejasno trošenje novca od poreznih obveznika Federacije BiH zahtijeva svaku vrstu odgovornosti.

Sramotno je da u ovim okolnostima vanredne situacije i kriznih vremena profitiraju istaknuti članovi vladajuće SDA kojima je Vlada ZDK direktno pogodovala ovakvom odlukom.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu