KO SDP Sarajevo

SDA ne odustaje od napada na nebošnjake u Sarajevu

KO SDP BiH Sarajevo najoštrije osuđuje ponovni napad SDA na SDP-ovog šefa Kluba zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Igora Stojanovića.

Jučerašnja objava na društvenoj mreži Facebook od strane Elvisa Kondžića, šefa kabineta predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kojom se šef Kluba poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo Igor Stojanović izjednačava sa Miloradom Dodikom, u najmanju ruku je ogavna, ali također pokazuje da SDA ne odustaje od napada na nebošnjake u Sarajevu.

Iako je Igor Stojanović maloljetni borac Armije RBiH, dokazani patriota države Bosne i Hercegovine, za SDA to nije dovoljno jer ne pristaje na patriotizam po njihovoj mjeri.

Stojanović je postao meta SDA onog trenutka kada je u Skupštini Kantona Sarajevo počeo postavljati neugodna pitanja u vezi kriminala SDA-ovih dužnosnika, kao i inicirati sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o katastrofalnim uslovima liječenja i odlasku kadrova na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Tražimo javno izvinjenje Elvisa Kondžića, ali i SDA, jer su ovim uvrijedili sve pripadnike Armije BiH koji su, zajedno sa Igorom Stojanovićem, branili državu Bosnu i Hercegovinu.

Također, ovim putem im poručujemo da neće ni Igoru ni ostalim SDP-ovkama i SDP-ovcima začepiti usta svojim prijetnjama, lažima i medijskim harangama, jer građa i naše zemlje zaslužuju da čuju istinu o svemu onome što oni godinama rade suprotno interesima istih.