SDP BiH

SDA nastavlja sa obmanom građana putem javnog servisa

SDP želi podsjetiti javnost da je upravo SDA stranka koja prije dvije godine nije željela glasati za usvajanje državnog budžeta i time pokušala ugroziti hiljade onih koji direktno rade na opstojnosti i boljitku naše države, a ako je glasanje za usvajanje budžeta za jačanje države fijasko državne politike, onda je SDA u pravu.

Slika

Socijaldemokratska partija BiH smatra saopštenje Stranke demokratske akcije (SDA) samo još jednim šupljim predizbornim obraćanjem, sličnim bajkovitim obećanjima o novih stotinu hiljada radnih mjesta. Očigledno je da su riječi predsjednika SDP BiH Zlatka Lagumdžije pogodile one koji, u posljednje vrijeme, vode glavnu riječ u čuvenom Sivom domu, iako u svom obraćanju Zlatko Lagumdžija nije direktno prozvao nikoga iz SDA.

SDP želi podsjetiti javnost da je upravo SDA stranka koja prije dvije godine nije željela glasati za usvajanje državnog budžeta i time pokušala ugroziti hiljade onih koji direktno rade na opstojnosti i boljitku naše države, a ako je glasanje za usvajanje budžeta za jačanje države fijasko državne politike, onda je SDA u pravu.

Osim toga, javnost treba podsjetiti i na to da su zastupnici SDA ti koji godinama blokiraju imenovanje novog Upravnog odbora i čelnika FTV. To i nije čudno, jer bi upravo sa novim sazivom i nezavisnim Upravnim odborom, FTV služila svim građanima, a ne samo pojedincima iz SDA.

Osim toga, na početku predizborne kampanje je, u najmanju ruku, čudno i indikativno, baviti se odbranom javnog emitera, što navodi na to da SDA želi u potpunosti ovladati ovim javnim emiterom, koji je u posljednje vrijeme prepoznat kao neprofesionalan i ispolitiziran javni servis, što dokazuje i nedavni revizorski izvještaj u kome su čelnici FTV prozvani za finansijske malverzacije.

Kao javna televizija koju finansiraju svi građani FBiH putem RTV pretplate, FTV je dužna objektivno informirati, a ne nuditi pristrasne i u većini slučajeva maliciozne sudove u službi pojedinih političkih stranaka i lidera. Istih onih, koji su očito procesom kolektivne unutarstranačke amnezije smetnuli s uma da su u posljednjih dvadesetak godina uvijek bili dio vladajuće nomenklature koja je donosila vitalne odluke o budućnosti BiH.

Razumijemo da našeg kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Hadžiomerovića sada mnogi smatraju opasnošću jer to je onaj isti čovjek koji je požrtvovano u svojoj emisiji „60 minuta“ ukazivao na slučajeve kriminala i korupcije u našoj zemlji, među kojima su prednjačili upravo kadrovi SDA.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.