OO SDP BiH Bugojno

SDA nastavlja da zloupotrebljava javne resurse za vlastitu promociju!

Svim građanima Bugojna poznato je da SDA, kao stranka koja vlada našim gradom više od 20 godina, redovno koristi kapacitete javnih institucija, ustanova i preduzeća za ostvarivanje vlastitih ciljeva i promociju ove političke opcije. Osim što se na ovaj način krši zakon, korištenje javnih resursa predstavlja i trošenje novca koji se uzima od svih građana kroz različite namete i doprinose.

Najsvježiji primjer bezobzirnog korištenja onog što pripada narodu za promotivne aktivnosti nenarodne stranke jeste zloupotreba kapaciteta Javnog preduzeća za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve. Pred očima svih građana, vozila i uposlenici ovog preduzeća iskorišteni su za postavljanje promotivnih plakata SDA na stubove rasvjete na području cijelog grada.

Možda će neko pokušati da minimizira ovakav oblik nezakonitog djelovanja, ali Općinska orgnizacija SDP BiH Bugojno smatra da se javnost treba upoznati sa ovakvim ilegalnim radnjama bez obzira na obim istih. Svaka marka koja su upotrijebi na nezakonit način predstavlja krađu od svih nas. Ovakav početak predizborne kampanje je najbolji sinonim za sve ono što danas SDA predstavlja: arogantnost, bahatost i bezobzirno ponašanje prema cjelokupnom stanovništvu.

Građani Bugojna ne trebaju očekivati reakcije i izvinjenje iz SDA, jer kršenje zakona i zloupotreba javnih preduzeća predstavlja nešto sasvim prirodno za ovu stranku. Ono što je prirodno i normalno za SDA, nije prirodno niti prihvatljivo za građane Bugojna koji će se o ovakvom ponašanju izjasniti 7. oktobra kada će upravljanje nad javnim vlasništvom biti vraćeno narodu.