KO SDP Sarajevo

SDA naprasno zaboravila institut koji im je trebao biti mehanizam za izvlačenje para!

Opozicioni klub zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) je uputio inicijativu prema Vladi KS, s ciljem brisanja stavke iz Budžeta KS od 200.000 KM za fiktivno Udruženje građana “Institut za kulturu i umjetnost” kojeg su sami osmislili.

Dužni smo javnost upoznati da je SDP-ova zastupnica Segmedina Srna Bajramović na 36. sjednici Skupštine održanoj 20.12.2017. godine javno pitala vladu i SDA-ovog premijera o kakvom institutu se radi, gdje mu je lokacija, ko je direktor i kakva mu je svrha?

Očigledno je da je SDA osmislila Institut kao još jednu u nizu prevara koju su isto tako brzo “zaboravili”, jer im on očigledno nije ni bio bitan nego novac koji su preko njega planirali izvući.

Posebno su sada licemjerni pokušaji SDA da prikrije vlastitu kriminalnu namjeru, kroz navodna objašnjenja da je laž kako je ovo udruženje naslijeđeno od njihove vlade.

Umjesto što potcjenjuju pamet građana i javnosti svojim svakodnevnim nesuvislim saopštenjima, tražimo od SDA da se bar ne svadja sa zdravim razumom i dokazima koji se mogu provjeriti u stenogramu sa 36. sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu