OO SDP BiH Bratunac

SDA je uz pomoć osumnjičenog ratnog zločinca formirala tijesnu većinu u SO Bratunac

U svakoj državi i lokalnoj zajednici, smjena vladajuće većine smatra se demokratskim činom ukoliko će novoformirana većina raditi u interesu građana. To je i zvaničan stav OO SDP BiH Bratunac.
Ono što je se desilo 13. 10. 2015 ( Utorak) na vanrednom zasjedanju Skupštine Opštine Bratunac je sve samo ne demokratski čin i nije u interesu građana naše opštine već lični interesi 13 odbornika naše skupštine.

Nakon formiranja koalicije na nivou Federacije BiH između SDA I SBB mislili smo da nas više ništa što dolazi od SDA ne može iznenaditi, ali ono što su uradili odbornici SDA stranke Ćazim Jusupović, Zaib Zahirović, Sead Mehmedović i Fehim Smailović, još je jedan u nizu poteza koji nam jasno govore da njihovi odbornici, ma gdje bili, rade isključivo za lični interes a da interese povratnika, šehida i šehidskih porodica, čiji su veliki samoprozvani „zaštitnici“ ostavljaju po strani.

SDA je uz pomoć osumnjičenog ratnog zločinca i još osam korumpiranih odbornika formirala tijesnu skupštinsku većinu na čelu sa Ćazimom Jusupovićem, smjenivši našeg predstavnika Adila Osmanovića-Tarana uz vrlo šturo i nejasno obrazloženje kako je svoj posao, pune tri godine obavljao nesavjesno, šta god to značilo.

Mjesto potpredsjednika u novoj većini okupljenoj oko SDA zauzeo je ni manje ni više nego Miladin Jokić, osumnjičeni ratni zločinac, prijeratni policajac, dobro poznat Bratunčanima.
Oni koji su glasali za ovog čovjeka nisu gledali ni na osjećanja svoje kolegice, nekada odbornice a sada člana Izvršnog odbora SDA Bratunac, Hibe Ramić, koja je javno na FTV izjavila da je Miladin Jokić njenog muža Adema odveo ispred porodične kuće i da mu se od tada gubi svaki trag.

Ovim činom SDA stranka je pokazala da je formirala novu većinu radi ličnih interesa, a da su interesi njihovih glasača, Bošnjaka povratnika u našu opštinu zanemareni.
OO SDP BIH Bratunac osuđuje ovakvo djelovanje SDA, te ih pozivamo da rade u interesu građana a ne da period do narednih izbora koriste kao uhljebljenje svojih i ostalih korumpiranih odbornika koji su i podržali ovakvu većinu iz tog razloga.

OO SDP BiH Bratunac će pratiti svaki potez ove većine i sve što ne bude u interesu svih građana naše opštine nastojaćemo zaustaviti i predočiti javnosti.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu