Segmedina Srna-Bajramović

SDA je davno izgubila kompas u svom bahatom ponašanju

Od nedavno u Skupštini Kantona Sarajevo postoji još jedan stranački klub, koji su formirali zastupnici Hamed Aljović (nezavisni), Semir Halilović (BPS) i član SDA Safet Mešanović. Zbog čega je SDA odlučila izdati naredbu da Mešanović napusti Klub SDA i formira novi, zvanično nije saopćeno, ali se pretpostavlja da je to potez zbog većine na Kolegiju Skupštine.

Zastupnica SDP-a Segmedina Srna-Bajramović za Klix.ba je kazala da ovaj proceduralni “manevar” s ciljem kontrole Kolegija SKS pokazuje samo da zadržavanje poluga vlasti za SDA nema cijenu.

“Sve navedeno predstavlja brutalno zloupotrebljavanje Poslovnika Skupštine. Dodatno težinu situacije oslikava i činjenica da je sve što je pogrešno učinjeno, podržano takvom bahatošću u smislu javnog priznanja po principu ‘jesmo napravili i šta nam možete’!? S obzirom da se radi o SDA, nas više ništa u KS ne može iznenaditi. Već odavno je ta stranka izgubila kompas u svom bahatom ponašanju da je samo pitanje gdje im je granica i do kada će im sve ovo narod trpjeti. Kako su nas početkom godine doveli u sramotno stanje da tele bude ključni razlog rekonstrukcije vlade, nastavili su očigledno da od svih nas zajedno prave telad, zloupotrebljavajući Poslovnik i procedure isključivo u vlastitom interesu”, ističe Srna-Bajramović.

klix.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu