Segmedina Srna-Bajramović

SDA je davno izgubila kompas u svom bahatom ponašanju

Od nedavno u Skupštini Kantona Sarajevo postoji još jedan stranački klub, koji su formirali zastupnici Hamed Aljović (nezavisni), Semir Halilović (BPS) i član SDA Safet Mešanović. Zbog čega je SDA odlučila izdati naredbu da Mešanović napusti Klub SDA i formira novi, zvanično nije saopćeno, ali se pretpostavlja da je to potez zbog većine na Kolegiju Skupštine.

Zastupnica SDP-a Segmedina Srna-Bajramović za Klix.ba je kazala da ovaj proceduralni “manevar” s ciljem kontrole Kolegija SKS pokazuje samo da zadržavanje poluga vlasti za SDA nema cijenu.

“Sve navedeno predstavlja brutalno zloupotrebljavanje Poslovnika Skupštine. Dodatno težinu situacije oslikava i činjenica da je sve što je pogrešno učinjeno, podržano takvom bahatošću u smislu javnog priznanja po principu ‘jesmo napravili i šta nam možete’!? S obzirom da se radi o SDA, nas više ništa u KS ne može iznenaditi. Već odavno je ta stranka izgubila kompas u svom bahatom ponašanju da je samo pitanje gdje im je granica i do kada će im sve ovo narod trpjeti. Kako su nas početkom godine doveli u sramotno stanje da tele bude ključni razlog rekonstrukcije vlade, nastavili su očigledno da od svih nas zajedno prave telad, zloupotrebljavajući Poslovnik i procedure isključivo u vlastitom interesu”, ističe Srna-Bajramović.

klix.ba