Enver Bijedić

SDA jasno pokazala da joj je više stalo do HDZ-a, nego do 30.000 Hrvata u TK

Zastupnici SDA, kako je već najavljeno, nisu se pojavili na današnjoj vanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, čime je onemogućeno održavanje sjednice na kojoj je trebao da bude razmatran Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH. Kvorum za održavanje vanredne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine nije ispunjen, jer su se na sjednici pojavila samo 43 zastupnika od neophodnih 50.

Izmjenama zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH bi se, praktično, provela presuda Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića, što bi spriječilo “mostarizaciju” cijele Federacije BiH nakon predstojećih izbora.

“SDA jasno pokazala da joj je više stalo do HDZ-a, nego do 30.000 Hrvata u Tuzlanskom kantonu”, ističe Bijedić.

Bijedić navodi da ne postoji nikakva razlika između ponašanja SDA i HDZ-a, koji upravo zajedničkim snagama urušavaju Federaciju BiH.

Slične zamjerke naveli su i zastupnici ostalih opozicionih stranaka, koji naglašavaju da SDA i HDZ-u odgovara da mehanizme blokade i radu Parlamenta FBiH imaju u svojim rukama i da se tako održavaju na vlasti.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu