Igor Stojanović

SDA ima najviše razloga da se boji Zakona o porijeklu imovine

Prijedlog zakona o prijavljivanju i kontroli imovine nosilaca javnih funkcija u KS naišao je na negodovanje zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA), koji su imali brojne kritike.
Igor Stojanović, šef Kluba zastupnika SDP-a, kazao je kako je uvjeren da će ovaj zakon ipak pomjeriti granice poštenja kada je u pitanju politika.

– Izjave čelnika SDA da je ovaj zakon na Federalnom nivou u istom obliku nisu tačne. Ovaj zakon je u formi radnog materijala već šest godina i prije 100 dana zastupnici SDP-a su podnijeli inicijativu da ovaj zakon uđe u proceduru, što još nije urađeno. Manipulacija s tim da ovaj zakon nije koordiniran s federalnim apsolutno ne stoji i to je obmanjivanje građana – rekao je Stojanović istaknuvši kako SDA ima najviše razloga da se boji ovakvih zakona.

Avaz.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu