Igor Stojanović

SDA ima najviše razloga da se boji Zakona o porijeklu imovine

Prijedlog zakona o prijavljivanju i kontroli imovine nosilaca javnih funkcija u KS naišao je na negodovanje zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA), koji su imali brojne kritike.
Igor Stojanović, šef Kluba zastupnika SDP-a, kazao je kako je uvjeren da će ovaj zakon ipak pomjeriti granice poštenja kada je u pitanju politika.

– Izjave čelnika SDA da je ovaj zakon na Federalnom nivou u istom obliku nisu tačne. Ovaj zakon je u formi radnog materijala već šest godina i prije 100 dana zastupnici SDP-a su podnijeli inicijativu da ovaj zakon uđe u proceduru, što još nije urađeno. Manipulacija s tim da ovaj zakon nije koordiniran s federalnim apsolutno ne stoji i to je obmanjivanje građana – rekao je Stojanović istaknuvši kako SDA ima najviše razloga da se boji ovakvih zakona.

Avaz.ba