Elvis Botić

SDA i HDZ stalnim nametima od građana u Žepču prave socijalne slučajeve

U novembru 2016. Godine nakon okončanja lokalnih izbora prvi potez SDA i HDZ-a u Općinskom vijeću Žepče kao znak “zahvalnosti” svojim biračima je bio povećanje paušala za vijećnike u OV Žepče.

Nakon toga krenuo je serijal epskog harača, na red je prvo došla kablovska televizija, odnosno povećanje cijene u dva navrata, a nedugo nakon toga i prodaja iste pod sumnjivim okolnostima.

Nedugo nakon kolapsa u CATV sistemu, povećali su cijenu grijanja i kanalizacije te ovom odlukom i zvanično učinili Žepče gradom sa najskupljim komunalnim uslugama u Zeničko – dobojskom kantonu i šire.

Potpuno odsustvo solidarnosti i apatije prema pogođenim populacijama je nastavljeno i u 2019. godini kada je na red došao harač u vidu komunalne takse za sve građane bez obzira na stepen izgrađene komunalne infrastrukture u njihovim sredinama.

Ni tu se nisu zaustavili pa su na zadnjoj sjednici OV Žepče, održanoj 27.6.2019.god. usvojili odluku kojom je i cijena odvoza otpada znatno porasla te tako privremeno zaokružili projekat kontinuirane pljačke svojih sugrađana.

Ovakav odnos vlasti prema građanima u političkom i demokratskom sistemu naše domovine nije zabilježen što za direktnu posljedicu ima pretvaranje penzionera, osoba sa minimalnim primanjima i drugih ugroženih populacija u socijalne slučajeve, koji bez pomoći drugih sa ovakvim nametima neće moći živjeti život dostojan čovjeka.

Posljedica ovakvih odluka leži u tome što su HDZ i SDA u OV Žepče osigurali superiornu većinu 23 od 25 ruku, gdje opoziciju čine samo dva vijećnika SDP-a te upravo iz toga crpe moć i snagu za ovakve odluke.

Ovo nam je svima velika opomena, ali i poruka da nikada više ne dozvolimo da nas predstavljaju oni koji o nama brinu samo pred izbore, a čim se izbori završe okrenu leđa i krenu sa pljačkom vlastitog naroda i vlastitog biračkog tijela.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu