KO SDP HNK

SDA i HDZ besmislenim sastancima zamajavaju građane

Dok značajan dio građana napušta Bosnu i Hercegovinu uslijed veoma loših socijalno-ekonomskih prilika, vladajuće političke elite održavaju beskrajne i besmislene sastanke koji se ponavljaju godinama i ne donose bilo kakva rješenja koja bi iskoračila iz propasti u koje su nas odvele vladajuće političke garniture.

Jučerašnji sastanak HDZ i SDA i njihovih lidera u Mostaru samo je još jedna potvrda da su dugogodišnji koalicioni partneri nesposobni pronaći bilo kakva rješenja i implementirati sudske presude, te nakon toga konačno uraditi nešto korisno za bolji život građana Mostara, kantona, Bosne i Hercegovine.

Svojim besmislenim sastancima konstantno i uporno zamajavaju javnost, a istovremeno odlično sa smiješkom surađuju u podjeli izbornog plijena i to bez implementacije izbornih rezultata. Jer, očigledno o formiranju nove Vlade HNK na jučerašnjem sastanku dva lidera nisu ni razgovarala.

Na ovaj način SDA i HDZ nastavljaju ustaljenu praksu ponižavanja inteligencije građana i zarobljavanja demokratskih procesa, koji su ionako već predugo isključivo u službi interesa vladajuće kaste.
Zbog toga, mi u KO SDP HNK smatramo da je krajnje vrijeme da se u izborno zakonodavstvo implementira mogućnost raspisivanja izvanrednih izbora na svim nivoima u slučaju da se u određenom roku nakon proglašenja izbornih rezultata ne formiraju organi izvršne vlasti.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu