SDP BiH
Aner Žuljević

SDA i HDZ Dom naroda koriste kao pozorište za njihove predstave

Nedostatak kvoruma, zbog kojeg je prekinuta sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, inscenirali su SDA i HDZ i to da bi dobili na vremenu, s obzirom na to da su shvatili da će nacrti zakona o porezu na dohodak i o doprinosima pasti, ako se o njima bude glasalo.

Kazali su to i delegati u Domu naroda, koji su se usprotivili predloženim zakonskim rješenjima, smatrajući ih lošim za građane i lokalnu zajednicu.

Lobiranje za podršku ovim zakonima počelo je već u pauzi, nakon koje je sjednica održana prolog četvrtka prekinuta, jer se veći broj delegata nije vratio u salu. Ipak, lobiranje neće dati rezultate, sudeći prema čvrstim stavovima protivnika, kojih je bilo i u poziciji i u opoziciji.

Aner Žuljević, delegat Socijaldemokratske partije BiH, naglasio je da su SDA i HDZ BiH odigrali predstavu čim se vidjelo da značajan broj delegata neće podržati nacrte zakona.

„Ako svi ostanu pri svojim stavovima, nemoguće će im biti da dođu do dovoljnog broja ruku za ove zakone. U hodnicima su SDA i HDZ pokušali izlobirati u smislu da se da šansa nacrtu, ali im ne vjerujemo toliko da ne bismo glasali čak ni za nacrt“, rekao je Žuljević.

Dnevni avaz


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu