Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić za portal Klix

SDA će stranke s kojima je potpisala dokument za Srebrenicu odbaciti kao staru krpu

Socijaldemokratska partija BiH nije ranije pristala, pa neće ni sada, biti dio samoproglašene bošnjačke reprezentacije. Mi ćemo u Srebrenici, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini, izaći na lokalne izbore kao Bh blok kroz građansku platformu ili samostalno sa multietničkom listom sastavljenom od građana Srebrenice.

Izjavio je to u razgovoru za Klix.ba predsjednik SDP-a Nermin Nikšić komentirajući današnje potpisivanje zajedničkog dokumenta kojim SDA, SBiH, SBB, DF i PDA najavljuju jedinstven nastup na izborima i djelovanje u Srebrenici. Njega smo, naime, upitali zašto SDP-a nema u ovoj priči.

“Osim SDA, sve druge stranke potpisnice faktički ne postoje u Srebrenici, nego su ukras SDA, koja po oprobanom receptu uzurpacije patriotizma i jedinstva promiče svoje interese i dominaciju. Kao što to obično biva, nakon izbora SDA odbaci kao staru krpu one koji joj trebaju samo za homogenizaciju biračkog tijela, kako je to učinila i poslije svih ranijih izbora”, ističe Nikšić za naš portal.

Građani Srebrenice, kaže on, umjesto ispraznih floskula onih koji ih se sjete samo tokom izbora ili obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, zaslužuju konkretne odgovore.

“Neka SDA odgovori gdje su nestale silne donacije na ime Srebrenice, a posebno kako se upravlja povratničkim novcem kroz nadležno ministarstvo. Nakon bolesnih junica, džamijskih tuča i zaštitnika Srebrenice s adresom stanovanja u Vogošći postoji li iko na terenu, ko vjeruje u navodnu patriotsku priču SDA, naravno ako izuzmemo stranke supotpisnice dokumenta”, poručio je predsjednik SDP-a.

U svakom slučaju, tvrdi on, Srebrenica je oduvijek bila bitna za SDP, a tako će biti i ove izbore.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu