KO SDP HNK

Sazvati vanrednu sjednicu Skupštine posvećenu obrazovanju u HNK

Klub zastupnika SDP-a BiH u Skupštini HNK uputio je zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine HNK  vezane za stanje u obrazovanju u Hercegovačko – neretvanskom kantonu.

Naime, proglašenjem stanja prirodne nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa u FBiH, nastava u obrazovnim ustanovama u HNK je bila prilagođena novonastalim uslovima.
Iz komunikacije s roditeljima i prosvjetnim radnicima došli smo do saznanja da postoji veliki broj problema koji se hitno moraju otkloniti. Potpuno je jasno da je prethodna školska godina od početka ‘korona krize’ do kraja školske godine bila čista simulacija.

Prosvjetni radnici su bili prisiljeni na nešto za što nisu bili spremni ni oni, ni učenici, ni roditelji. U prvom planu su bili ‘nacifrani’ izvještaji, a ne znanje učenika. Iz svega toga su proizišli brojni problemi.

S obzirom na razvoj epidemiološke slike i neizvjesnosti u periodu koji slijedi, smatramo da je neminovna analiza postojećeg stanja u obrazovanju i iznalaženje rješenja prije početka nove školske godine.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu