OO SDP BiH Konjic

Savjetovanje o aktuelnom stanju u Opštinskoj organizaciji SDP BiH Konjic

Sinoć je u Drvenoj Sali Narodnog univerziteta u Konjicu uz prisustvo velikog broja aktivista i članova održano Savjetovanje Opštinske organizacije SDP BiH Konjic na temu „Aktuelno stanje u Opštinskoj organizaciji SDP BiH Konjic i aktivnosti na jačanju organizacije i djelovanju članova SDP-a“.

Savjetovanje je simbolično otvorio predsjednik GO SDP BiH Saša Magazinović koji je govorio o razlozima i uslovima raspuštanja OO SDP BiH Konjic i pravcima djelovanja Povjereništva.

Šef Povjereništva SDP BiH Konjic Mustafa Alikadić u uvodnom dijelu je istakao nekoliko ličnih impresija i stavova Povjereništva, posebno ističući kredibilitet kao vraćanje međusobnog povjerenja, multinacionalni karakter našeg SDP-a u Konjicu i antifašizam kao univerzalno načelo svih socijaldemokratskih stranaka. Posebno je naglasio kao i ostali govornici iz Povjereništva posebnu važnost uspostavljanja moderne organizacijske strukture i značaj osnovnih organizacija u djelovanju SDP-a.

Članovi Povjereništva OO SDP BiH Konjic: Irfan Tabaković, Dženan Kovačić i Vesna Saradžić govorili su o aktivnostima Povjereništva u proteklom periodu, upoznali su prisutne sa novom Odlukom o organizaciji i uređenju rada OO SDP BiH Konjic, novom organizacijskom strukturom i inoviranoj ulozi osnovnih organizacija te o djelovanju predstavnika OO SDP BiH Konjic u organima SDP BiH i u zakonodavnoj vlasti.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je upoznao članstvo sa vrlo važnim aktuelnim zbivanjima u SDP-u i državi sa posebnim osvrtom na njegovo viđenje stanja u našoj Opštinskoj organizaciji. Važno je istaknuti da se osvrnuo na aktuelna pitanja federalizma te kako ga vidi i zagovara HDZ i kako ga u tome podržava zvanična politika Republike Hrvatske, naglasivši da je to ništa drugo nego etnička podjela Bosne i Hercegovine na tri djela. Predsjednik nije mogao izbjeći da istakne i da je bukvalno zaustavljena izgradnja autoputa te kako su naumili da ne  naprave ni jedan kilometar u ovom mandatu. Na kraju naglasio je da je jedinstvo svih članova i rukovodtsva SDP BiH Konjic najvažniji garant uspjeha ove organizacije u budućnosti.

Tokom Savjetovanja od strane pristunih aktivista i članova iznesen je niz primejdbi, sugestija i stavova o njihovom viđenju stanja u OO SDP BiH Konjic. Naravno da nisu izricane samo pohvala bilo je kritika ali i konstruktivnih inicijativa.

Savjetovanje je završeno sa motom „Moderno organizirana OO SDP Konjic i aktivno djelovanje svih članova organizacije“


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu