SDP BiH
FOM domaćin drugaricama i drugovima iz regije

Sastanak europskih mladih ljevičara u Sarajevu

Forum mladih Socijaldemokratske partije BiH će u periodu od 4. do 7. maja biti domaćin susreta mladih socijaldemokrata iz Europe.

Sljedećeg vikenda se u Sarajevu održava “Balkan round table” u organizaciji omladine Socijalističke internacionale (IUSY) gdje će mladi ljevičari iz regije razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu sa posebnim osvrtom na situaciju u Makedoniji.

Također, u istom terminu u Sarajevu će biti održana i sjednica novoizabranog Predsjedništva mladih Europskih socijalista (YES) i ovo je prvi put da mladi socijalisti sastanak Predsjedništva organizuju u Bosni i Hercegovini.

“Održavanje Balkan round table IUSY-a i sjednice Predsjedništva YES-a naredne sedmice u Sarajevu pokazuje da mladi ljevičari širom Europe podržavaju mlade u Bosni i Hercegovini. Mi, mladi socijaldemokrati, moramo učiniti sve što možemo da našim vršnjacima osiguramo kvalitetniji život na Balkanu jer sadašnje politike podjela tjeraju mlade iz zemalja regiona” izjavila je potpredsjednica SDP BiH Lana Prlić.

Pored ovih aktivnosti, kasnije ove godine Forum mladih će biti organizator 8. Međunarodne konferencije “Vučko” na kojoj će se okupiti mladi ljevičari i NVO aktivisti sa Balkana.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu