Saša Magazinović

Saradnjom SDP-a i DF-a vratit ćemo povjerenje građana

Sutra će u Sarajevu biti održana zajednička sjednica glavnih odbora Socijaldemokratske partije BiH i Demokratske fronte. O tome šta se nakon sutrašnje sjednice može očekivati na političkoj sceni u budućnosti govorili su predsjednik Kluba ove stranke u Parlamentu BiH Damir Bećirović i predsjednik Glavnog odbora SDP-a i zastupnik u Parlamentu BiH Saša Magazinović.

Magazinović je kazao da je sutrašnja sjednica je veliki dan za ove dvije stranke, ali i za sve građane BiH koji vide nadu u zajedništvu i međusobnom razumijevanju za razliku od postojećih politika podjela, blokada i sukoba.

“Naravno i logično, iz različitih interesa ima onih političkih stranaka i pojedinaca koji ne gledaju blagonaklono na intenziviranje ove saradnje. Njihova zabrinutost nam je vjetar u leđa i pokazatelj da smo na dobrom putu. Tu mislim na aktuelne nacionalističke oligarhije”, kazao je Magazinović za N1.

On dodaje da će se “ulaskom ove dvije stranke u vlast staviti tačka na retrogradne procese koji se vode danas”.

“Mi u SDP-u, ali i naši partneri iz DF-a, kao i druge političke stranke građanske provicijencije, nezavisni intelektualci, akademska zajednica i nevladine organizacije s kojima imamo komunikaciju, ali i buduću saradnju, očekujemo da ćemo dobiti povjerenje građana, odnosno povratiti povjerenje građana i da ćemo obezbjediti da se niti jedna ključna odluka ne donese bez nas i da će se našim ulaskom u vlast staviti tačka na retrogradne procese koji se vode danas”, naveo je predsjednik Glavnog odbora SDP-a i zastupnik u Parlamentu BiH Saša Magazinović.

Na sjednici će se obratiti predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić i Željko Komšić, predsjednik DF-a, te će biti potpisan Okvirni sporazum o saradnji.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu