Saopštenje za javnost sa 7. sjednice Kantonalnog odbora SDP BiH SBK/KSB

U ponedjeljak, 27.11.2017.godine, u Travniku je održana 7.sjednica Kantonalnog odbora SDP BiH SBK/KSB, na kojoj se između ostalog raspravljalo i o trenutnoj aktulenoj političkoj situaciji u kantonu i opštinama.

Na sjednici Kantonalnog odbora SDP BiH SBK/KSB usaglašen je stav da se osuđuje nepoštivanje zakonskih odluka, kako u opštinama, tako i u Kantonu SBK/KSB.

Također, Kantonalni odbor poziva Vladu SBK/KSB da konačno pristupi donošenju mjera u vezi sprječavanja odlaska mladih iz SBK/KSB i Bosne i Hercegovine.

Kantonalni odbor SDP BiH SBK/KSB podržava najavljeni štrajk prosvjetnih radnika na području SBK/KSB, zakazan za 18.12.2017.godine, u borbi za radno pravni i materijalni status.

Također, podržava potpisivanje kolektivnog ugovora sa Sindikatom doktora medicine i stomatologije na području SBK/KSB, ali traži da se isti potpiše i sa ostalim medicinskim radnicima.

Socijaldemokratska partija BiH podržava sve sindikate koji djeluju na području SBK/KSB i koji traže poboljšanje svog radno pravnog i materijalnog statusa.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu