Saopćenje za javnost o zaključcima sa sjednice Predsjedništva OO SDP BiH Gračanica

Predsjedništvo Općinske organzacije SDP BiH Gračanica je na sjednici održanoj 05.novembra 2018.godine, razmatralo i analiziralo Opće izbore koji su završeni u mjesecu oktobru. Općinska organizacija Socijaldemokratske partije Gračanica zadovoljna ostvarenim rezultatima na području općine Gračanica zahvaljuje se svim simpatizerima, članovima, aktivistima, biračima koji su na Općim izborima 2018. godine podržali SDP BiH i njene kandidatkinje i kandidate za sve nivoe vlasti.

Zahvaljujući vašoj podršci SDP BiH je pobjednička partija na svim nivoima vlasti na području naše općine, poznate kao tradicionalne politički lijevo orijentisane sredine.

Najveći broj glasova za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Gračanici je osvojio prof. dr. Denis Bećirović, a veliki broj glasova su osvojile i kandidatkinje i kandidati za državni, federalni i kantonalni nivo vlasti. Svojim glasovima doprinijeli ste da Mujo Hasić, uspješni poduzetnik i humanista obnovi mandat kao zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta  Federacije BiH i bude kandidat SDP BiH sa najvećim brojem glasova na federalnom nivou vlasti. Također, mandat Poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona osvojio je i Sead Gazibegović, dugogodišnji uspješni direktor poslovnice JP Elektrodistribucija Gračanica. Na sjednici je razgovarano i o uspostavi vlasti na Kantonu.

Jednoglasno je zaključeno da Predsjedništvo Općinske organizacije SDP BiH Gračanica podržava stav Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla u vezi nedavnog dogovora koji je postignut između Socijaldemokratske partije BiH, Naše stranke, Demokratske fronte, Saveza za bolju budućnost i Stranke za BiH, o formiranju skupštinske većine u Tuzlanskom kantonu. Od 35 mandata, ovaj blok stranaka ima njih 19.

SDP Gračanica očekuje od nove vlasti odgovorniji rad i aktivnije rješavanje nagomilanih problema i ključnih pitanja od interesa za Kanton i bolji život građana.

 

S poštovanjem,

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

OO SDP BIH GRAČANICA


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu