Saobraćajni kolaps u KS pokazao da prioriteti SDA i njenih izdanaka ostaju isti – prvo stranka, pa tek onda narod

Totalni saobraćajni kolaps nakon uredno najavljenih sniježnih padavina još jednom je razotkrio dimenziju nesposobnosti i nezainteresovanosti vlasti u Kantonu Sarajevo predvođene Strankom Demokratske Akcije, njenim izdancima i plaćenicima, te njihovim zajedničkim kadrovima. Još uvijek se zbrajaju materijalne štete sinošnjeg saobraćajnog kolapsa i sigurno je da će naposlijetku u pitanju biti iznos od više stotina hiljada KM na teret građana Sarajeva, a da ne govorimo o opasnosti po ljudski život, padovima i lomovima, te štetama nanesenim slabom prohodnošću za vozila hitne pomoći i druga urgentna vozila.

Nakon cjelodnevnih i cjelonoćnih uredno najavljenih sniježnih padavina jutros je stanje ponovo katastrofalno, čisti se slabo ili nikako. Najveća odgovornost je svakako na Ministarstvu komunalne privrede i na komunalnom preduzeću RAD, čiji su rukovodioci visokopozicionirani članovi SDA. Treba napomenuti da ovo nije prvi put u ovoj sezoni da je čišćenje i održavanje ulica od snijega bilo neadekvatno i zakašnjelo. I jedni i drugi se ponašaju kao da su zaduženi za zimsko održavanje ulica u Neumu, a ne u Sarajevu gradu okruženom planinama i sa nadmorskom visinom od preko 500 metara. U svakoj normalnoj državi uprava preduzeća bi sama otišla ili bi je vlada ekspresno smijenila.

Vlade u KS međutim nema, a građani su taoci porodičnih razmirica i brakorazvodnih parnica SDA. Tako je sinoć, dok su građani lomili noge i sudarali se autima na neočišćenim ulicama, premijer KS Elmedin Konaković držao je promotivni skup u Domu mladih. Očito je da prioriteti i u SDA i u njenim izdancima i dalje ostaju isti, prvo stranke, pa tek onda narod.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.