Samed Mehmedović

Rođen 20.08.1964. godine u Kugama općina Srebrenik. Srednju ekonomsku školu završio u Srebreniku i srednju saobraćajnu školu u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli završio studij i stekao zvanje nastavnika tehničkog obrazovanja. Završio Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu i stekao zvanje diplomiranog pravnika. Položio pravosudni ispit. U radnom odnosu od 1985. godine, radio na poslovima nastavnika matematike i fizike u JU Osnovna škola „Duboki Potok“ u Dubokom Potoku. Trenutno zaposlen u JP Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, d.o.o. Sarajevo u Tuzli. Objavio nekoliko naučnih radova iz oblasti prava. U slobodno vrijeme bavi se pčelarstvom i lovom i aktivni je član lovačkog društva „Majevica“ Srebrenik u kojem je obnašao i dužnost predsjednika udruženja. Zalagat će se za maksimalno zakonito, svrsishodno i transparentno donošenje odluka u cilju stvaranja ambijenta za prosperitetan privredni razvoj naše općine s posebnim akcentom na stvaranju preduslova za bržu i efikasniju registraciju malih i srednjih preduzeća u cilju povećanja finansijske moći općine u cjelini.