Forum mladih SDP HNK

Sa prezirom gledamo na korištenje javnih ustanova u stranačke svrhe

Nevenko Herceg predsjednik Vlade HNK sastao se sa Mladeži HDZ-a sa kojima je razgovarao o njihovim aktivnostima. Ne bi bilo ništa čudno u ovom sastanku, da se on održao u prostorijama HDZ-a. Međutim, sastanak se održao u prostorijama Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Forum mladih SDP BiH HNK najoštrije osuđuje ovakvu praksu i ovakav pristrasan odnos prema podmladcima političkih stranaka. Smatramo da je predsjednik Vlade HNK Nevenko Herceg zloupotrijebio svoju poziciju promovirajući stranački sastanak u prostorijama Vlade HNK.
Ovo je dobar primjer, loše prakse koja je uveliko zahvatila naše društvo. Odnedavno nas dodatno žalosti i činjenica da se zloupotreba institucija vlasti proširila čak i na obrazovne institucije. Tako primjera radi Asocijacija mladih SDA u Čapljini svoje sastanke održava u Osnovnoj školi.

Predsjednik Vlade HNK kao i svi ostali koji zloupotrebljavaju institucije morali bi imati na umu da pri obavljanju svojih državnih funkcija, državne prostorije i inventar kupljen novcem poreskih obveznika, služe samo za obavljanje onoga za što su debelo plaćeni, a to je da rade u interesu svih građana kantona. Ipak, ovim činom zloupotrebe državne institucije za promovisanje vlastite političke stranke premijer Herceg dokazao je da nije premijer svih građana kantona već samo povlaštene strukture HDZ-a.

Očigledno je da su unutar struktura HDZ-a i SDA toliko bahati da rade što hoće, ali smo isto tako sigurnu da neće dokle hoće jer građani svakim danom sve više prepoznaju njihovu drskost pri obavljanju važnih funkcija, a kazna će neminovno doći na izborima 2018. godine.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu