Rukovodstvo OO SDP Novi Travnik u posjeti MZ Rostovo

Rukovodstvo Opštinske organizacije SDP BiH Novi Travnik je posjetilo MZ Rostovo. Cilj posjete je bio pripreme za izbore u OsO SDP BiH Rostovo,ali i da se na licu mjesta upoznamo sa problemima stanovnika MZ Rostovo.

Stanovnici MZ Rostovo su nas upoznali sa činjenicom da JKP “VilenicaČistoća” d.o.o. Novi Travnik i dalje dostavlja račune sa navedenim dugom za period kada i nisu pružali usluge.

SDP BiH će preko svojih vijećnika pokrenuti inicijativu da OV Novi Travnik donese odluku da se sporni dugovi otpišu svim stanovnicima koji nisu konzumirali usluge odvoza smeća. Smatramo da niko nije dužan plaćati uslugu koju ne koristi.

Drugi problem koji je zabrinuo mještane MZ Rostovo je pokušaj da se u Rostovo izvrši ukop životinja zaraženih brucelozom koje su dovezene sa nepoznate lokacije na područje ove mjesne zajednice. Mještani su s pravom blokirali namjeravani ukop životinja, a nakon intervencije policije ustanovljeno je da za ukop nisu postojale potrebne dozvole.

Uzimajući u obzir navedenu situaciju oko zakopavanja zaraženih životinja, OO SDP Novi Travnik traži hitnu sjednicu OV Novi Travnik, na kojoj bi se raspravljalo o novonastaloj situaciji.

Mi u SDP BiH dijelimo brigu mještana MZ Rostovo za zdravlje naših sugrađana, kao i stanovnika cijele opštine Novi Travnik.

Ono što je posebno zastrašujuće jeste činjenica da je predstavnik Opštine Novi Travnik,odnosno Civilne zaštite, prijetio mještanima koji nisu dozvolili da se izvrši ukop eutanaziranih zaraženih životinja, navodeći kako neće biti infrastrukturnih ulaganja u toj mjesnoj zajednici. Ovo je samo jedan u nizu ucjenjivanja naših sugrađana od strane ljudi koji se predstavljaju kao “vlast”. Sjetimo se da su slične prijetnje bile i u slučaju plaćanja odvoza smeća, iako mještani MZ Rostovo s pravom nisu htjeli da plaćaju uslugu koju nisu koristili.

Predstavnici OO SDP BiH Novi Travnik će u narednom period obilaziti MZ na području naše opštine, te ovim putem pozivamo građane da prisustvuju našim sastancima i da iznesu svoje probleme. O terminima posjeta Mjesnim zajednicama blagovremeno ćemo vas informisati.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu