Rukovodstvo i članstvo SDU pojačalo redove SDP-u Živinicama

U prepunoj Plavoj sali BKC-a Živinice održana svečana sjednica Općinskog odbora SDP-a Živinice. Pored članova OO SDP-a Živinice, sjednici su prisustvovali Merima Aljić – potpredsjednica SDU Živinice i Dževad Hadžić – šef kluba poslanika SDP-a u Skupštini TK.

OO SDP Živinice je između dvije sjednice opštinskog odbora imao gubitke pojedinih članova koji su u međuvremenu preminuli, te je sjednica počela odavanjem počasti preminulim članovima SDP učenjem fatihe i minutom ćutanja.

U radnom dijelu svečane sjednice predsjednica Amila Hodžić je govorila o postignutim rezultatima tokom tekuće godine. Posebno je rekla da je postignuto evidentno jačanje OO SDP BiH Živinice, kao i SDP BiH u cjelosti, a dokaz tome su i vođene aktivnosti na jačanju ljevice na prostorima općine Živinice i prelazak rukovodstva i članova OO SDU Živinice u SDP Živinice.

“Naša velika socijaldemokratska porodica od sinoć je bogatija za 70 novih članova. Među njima su kompletno rukovodstvo i članstvo SDU koji su prepoznali pravac djelovanja i vrijednosti koje njeguje SDP.Sve ankete pokazuju povratak povjerenja građana i rast popularnosti SDP-a. Nismo svi isti! Mi hoćemo bosanskohercegovačko jedinstvo, jedinstvo svih građana koji BiH osjećaju kao jedinu domovinu”, kazala je između ostalog Amila Hodžić, predsjednica OO SDP Živinice.

Na sinoćnoj sjednici OO SDP Živinice prisutnima se obratila nova članica ove političke partije dr.Merima Aljić u ime dojučerašnjeg rukovodtva i članstva SDU, a u ime Kantonalnog odbora SDP TK prisutnima je govorio Dževad Hadžić-predsjednik Kluba poslanika SDP u Skupštini TK.

Prigodnim koktelom upriličenim u povodu ispraćaja tekuće godine i nastupajućih blagdana Božića i Nove godine, završena je radno svečana sjednica Opštinske organizacije SDP BiH Živinice.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu