Prlić i Čengić

Riješiti finansiranje Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka

Zastupnici u PD Parlamenta FBiH Lana Prlić i Irfan Čengić posjetili su Roditeljsku kuću za djecu oboljelu od raka.

Sa predstavnicima Udruženja koje realizuje ovaj projekat razgovarali su o finansiranju Roditeljske kuće iz budžeta FBiH kao i da se ovo udruženje proglasi udruženjem od interesa za Federaciju BiH.

Predstavnici udruženja su prezentovali i planove o izgradnji još jedne Roditeljske kuće u Tuzli u sklopu UKC Tuzla.

“Roditeljska kuća pruža smještaj djeci koja vode borbu protiv raka, te njihovim roditeljima koji su tu uz njih kao njihova podrška, time ova kuća olakšava koliko može i malim herojima i njihovim roditeljima. Kapacitet nije ogroman, ali je dovoljan i puno znači. Ova roditeljska kuća pokazuje pravu malu Bosnu i Hercegovinu, gdje je pomoć, vraćanje dječijeg osmijeha i zdravlja iznad svih i iznad svega.” istaknula je Lana Prlić.

Zastupnik Čengić je dodao da je kao vijećnik u Starom Gradu uvijek glasao za budžet u kojem su bila sredstva za Roditeljsku kuću za djecu oboljelu od raka.

“Želim da riješimo sistemski finansiranje Roditeljskih kuća a ne da ih finansiramo SMS porukama i humanitarnim večerama. Predložiti ćemo amandman na Budžet FBiH da se osiguraju sredstva za rad Roditeljske kuće, a nakon toga ćemo predložiti donošenje odluke kojom bi ovo Udruženje postalo udruženje od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine jer ono to i jeste.”, rekao je Čengić.

Predstavnici SDP-a su se zahvalili udruženju za sve što čine za djecu oboljelu od raka i njihove porodice i što su tu za njih kada im je najpotrebnije.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu