Novi v.d. direktor Toplana Berin Alagić

Riješen problem grijanja u Kampusu Univerziteta Sarajevo

Riješena je dugogodišnja problematika rješavanja načina zagrijavanja kompleksa Kampusa Univerziteta Sarajevo, koja datira još od 2012. godine.

Na sastanku koji je početkom ove sedmice održan u prostorijama Rektorata UNSA, a na kojem su prisustvovali novoimenovani v.d. direktora KJKP Toplane Sarajevo Berin Alagić, rektor UNSA prof.dr. Rifat Škrijelj i prorektor za finansije sa saradnicima iz stručnih službi prof.dr. Tarik Zaimović su otkočeni razgovori, te je postignuta međusobna saglasnost u vezi elemenata Ugovora o korištenju i održavanju termoenergetskog postrojenja, što je bio glavni preduvjet za stavljanje u pogonsku funkciju postrojenja i zagrijavanje Kampusa putem sarajevskih Toplana.

Sistem grijanja uključen je jučer u 11:30 sati u standardnom dnevnom režimu rada, saopćeno je iz Toplana Sarajevo.

Kako su ranije navodili iz UNSA, dotadašnji operater Unis-Energetika od 2009. godine bespravno je koristio kotlovnicu u Kampusu i tu svoju poziciju koristio za ucjenu Univerziteta i njegovih članica kroz nametanje ugovora o grijanju koji su štetni po tu ustanovu.

Vlada KS je osigurala više od 560.000 KM kako bi se ovaj problem konačno riješio i kako bi zagrijavanje Kampusa preuzele Toplane.

Univerzitet je na sebe preuzeo izmirenje dugova Unis-Energetike prema Sarajevogasu za dosadašnje grijanje, a sa tom firmom su dogovoreni uslovi preuzimanja opreme i instalacija.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu