Hajrudin Havić i Nermina Ćemalović

Renoviran Odjel za liječenje plućnih i zaraznih bolesti u Kantonalnoj bolnici u Bihaću

Otvoren je renovirani i opremljeni Odjel za liječenje plućnih i zaraznih bolesti u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću”. Ovo je još jedan u nizu uspješno završenih projekata, kada je riječ o Kantonalnoj bolnici.

Otvaranje prostora u ovom dijelu zgrade je tek prvi korak u priči koja će se završavati najvjerovatnije do kraja februara. Tada se očekuje dobijanje dodatnih sredstava za kupovinu nove opreme kako bi se osposobila muška i ženska soba intenzivne njege.

“Ovim projektom dobijamo novih 15 kreveta koje ćemo moći iskoristiti upravo na odjelu za plućne bolesti, ali i zaraznom odjelu jer u prostoru koji danas otvaramo ćemo planirati da osposobimo jednu intenzivnu njegu za pacijente koji leže na zaraznom i plućnom odjelu”, rekao je Hajrudin Havić, direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić”.

Opremanje bolničkih odjela i njihova rekonstrukcija su dio projekta “Poboljšanje zdravstvenih usluga i oblasti zaštite osoba o kojima brine UNHCR”. Projekt finansira Švicarska vlada, a provodi UNHCR u saradnji s Danskim vijećem za izbjeglice.

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike Unsko-sanskog kantona je sufinansiralo radove za ovaj projekat. Novi renovinarni odjel bit će dostupan za građane, ali i za migrante.

“Dočekali smo dan da doista pošaljemo poruku i građanima i migrantima da nam se nešto lijepo dešava na kantonu. Dobili smo jedan divan prostor u bolnici koji će biti dobar i našim građanima i migrantima”, rekla je Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva USK.

Proširenje kapaciteta bolničkih odjela svakako će doprinijeti kvalitetu zdravstvenih usluga za lokalno stanovništvo i populaciju migranata koji borave na prostoru ovoga kantona.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu