Refik Avdić

Rođen 19.03.1962.godine u Tarevu. Osnovnu školu završio u Stuparima, srednju ekonomsku školu u Kladnju, zvanje profesora stekao na Filozofskom Fakultetu Univerziteta u Tuzli. Zaposlen je  u JU „Centar za socijalni rad“ Kladanj , na dužnosti direktora (drugi mandat), te aktuelni predsjedavajući Općinskog vijeća Kladanj i predsjednik Općinske organizacije SDP Kladanj. U političkom radu ima dugogodišnje iskustvo, te je u periodu od 2000 do 2004. godine  bio vijećnik u OV Kladanj, a od 2006 do 2010.godine poslanik je Skupštine TK. U ratu od 1992 – 1995.godine obavljao dužnost komandanta bataljona.U proteklom periodu obavljao je i dužnosti: predsjednika MZ Tarevo i predsjednik  Crvenog krsta Općine Kladanj,predsjednika komisije za rad, zdravstvo i socijalnu politiku Skupštine TK.