Josip Juratović

Referendum SDP-a je dobar primjer demokratizacije stranke u BiH

Zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović izjavio je za Klix.ba kako se političke stranke u BiH moraju demokratizovati navodeći SDP BiH kao dobar primjer procesa demokratizacije.

“Proces referenduma koji provodi SDP BiH prilikom izbora kandidata za člana Predsjedništva BiH je dobar primjer demokratizacije jedne stranke u BiH. Prije svega jer ovaj proces dolazi nakon izbora predsjednika SDP-a sistemom jedan član – jedan glas. Ukoliko želimo demokratizaciju političke scene u BiH nužno je da krenemo od demokratizacije političkih stranaka”, rekao je Juratović.

Josip Juratović iz Koprivnice je prvi i jedini Hrvat u njemačkom parlamentu – Bundestagu kao zastupnik SPD-a (Njemačke socijaldemokratske stranke) i jedan je od najpoznatijih sindikalnih aktivista u južnoj Njemačkoj.

Juratović je u njemačkom Bundestagu član Odbora za vanjsku politiku i potpredsjednik Parlamentarne grupe za prijateljstvo s Bosnom i Hercegovinom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.