Josip Juratović

Referendum SDP-a je dobar primjer demokratizacije stranke u BiH

Zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović izjavio je za Klix.ba kako se političke stranke u BiH moraju demokratizovati navodeći SDP BiH kao dobar primjer procesa demokratizacije.

“Proces referenduma koji provodi SDP BiH prilikom izbora kandidata za člana Predsjedništva BiH je dobar primjer demokratizacije jedne stranke u BiH. Prije svega jer ovaj proces dolazi nakon izbora predsjednika SDP-a sistemom jedan član – jedan glas. Ukoliko želimo demokratizaciju političke scene u BiH nužno je da krenemo od demokratizacije političkih stranaka”, rekao je Juratović.

Josip Juratović iz Koprivnice je prvi i jedini Hrvat u njemačkom parlamentu – Bundestagu kao zastupnik SPD-a (Njemačke socijaldemokratske stranke) i jedan je od najpoznatijih sindikalnih aktivista u južnoj Njemačkoj.

Juratović je u njemačkom Bundestagu član Odbora za vanjsku politiku i potpredsjednik Parlamentarne grupe za prijateljstvo s Bosnom i Hercegovinom.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu