Realizovan SKOK u Sanskom Mostu

Socijaldemokratski kratki otvoreni kurs održan je 10. aprila i u Sanskom Mostu. Širenje dobrih ideja i pozitivne priče se nastavlja.

U razgovoru sa učesnicima uspjeli smo da saznamo kako je odlazak mladih uticao na samu opštinu i njen razvoj, uviđajući koliko je potrebno raditi na poboljšanju uslova života građana. Za to je potreban sistem koji će obezbjediti slobodu i jednakost svih građana jedne države, što i jesu osnovni principi na kojima se zasniva socijaldemokratija.  Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa teškim putem koje su morale da pređu i druge zemlje koje se danas smatraju za najrazvijenije, praveći komparaciju sa situacijom u BiH i tražeći konkretna rješenja.

Nikada nam nije bilo neophodnije da se okupimo oko jedne ideje i da krenemo sa reformskim pobljšanjima sistema, sprječavajući dalji odlazak građana BiH, prvenstveno mladih i da kreiramo državu za sebe, državu za sve građane Bosne i Hercegovine.