GO SDP Bihać

Reakcije na sjednicu Gradskog vijeća Bihać

Nakon sjednice gradskog Vijeća, svjedoci smo da je struka koja je iznijela najveći teret stabilizacije stanja u zadnje tri godine, voljom trenutne većine nagrađena ponižavajućim smjenama uz obrazloženje – da nisu dobro radili svoj posao.

Na jučer održanoj sjednici gradskog vijeća izglasan je opoziv članovima Nadzornih i Upravnih odbora te članovima Skupština, JP “Vodovod”, “Komrad”, “Aerodrom Bihać”, Veterinarska stanica i RTV Bihać, uz potpuno neprihvatljiva obrazloženja.

Ne sporimo legitimitet nove većine da vrši smjenu dosadašnjih i imenuje nove, odnosno svoje ljude u upravljačke strukture gradskih javnih preduzeća. Međutim, obrazloženja za smjenu ljudi, koji su po dolasku na ove funkcije zatekli katastrofalno stanje u javnim preduzećima i u proteklom periodu ih doveli u red, potpuno su neprihvatljiva, zbog čega smo se kao vijećnici SDP-a glasanjem PROTIV suprotstavili ovakvom načinu političkog djelovanja.

Opravdanje za imenovanje novih članova još je teže naći, obzirom da se očekivalo da će u skladu sa obrazloženjima za smjenu dosadašnjih upravljačkih struktura, oni biti zamijenjeni kvalitetnijim kadrovima, što jučer očito nije bio slučaj.

Predloženi dnevni red pokazao je i da je nedvojbeno, najznačajniji akt koji donosi vijeće na nivou jedne kalendarske godine – Budžet, nova većina tretirala kao usputnu i perifernu stvar, te da su smjene i “kadroviranja” bile suština same sjednice, odnosno političkog djelovanja nove većine u gradskom vijeću.

To najbolje potvrđuje činjenica da su materijali za sjednicu Vijeća dostavljeni u toku vikenda odnosno dva dana prije održavanja same sjednice, što naročito ističemo, predstavlja grubo kršenje Poslovnika o radu Gradskog Vijeća.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu