OO SDP BiH MAGLAJ

Reakcija na izlive mržnje, zamjene teza i primitivne napade prema načelniku Mirsadu Mahmutagiću

U proteklih godinu dana Općinska organizacija SDP BiH Maglaj nije imala dilemu da li treba odgovarati na stalne primitivne napade Općinske organizacije SDA Maglaj, koji nastaju u tzv. Press službi, koju čini neprevaziđeni mešetar i mrzitelj svakog napretka i njemu odani, godinama dobro uhljebljeni direktori i direktorice. I šta očekivati od njih, samo zamjene teza i izlive mržnje, jer su ostali bez pozicija i mita, a dan kada će sve, godinu dana skupljano o njima, objelodaniti se približava. Zato panika, zato mržnja, najviše prema našem načelniku Mirsadu Mahmutagiću. Nismo odgovarali na te napade i replicirali nesuvislim saopćenjima, ali ćemo napraviti izuzetak. Izuzetak je: dramatično, smiješno, neočekivano i kakvo sve već ne saopćenje SDA Maglaj u vezi otvaranja sportske dvorane u Novom Šeheru.

Očigledno se SDA-ovci na čelu sa narcisoidnim predsjednikom, koji prvo čestita praznike u svoje ime, pa u ime stranke, a magistri iz SDA o tome ćute, ne raduju se šeherskoj dvorani, jer nisu imali priliku držati govore i presijecati ni ovu, dodajemo ni sve druge buduće vrpce, a čekali su deset godina.

Za one koji nisu pročitali ovu gomilu nebuloza, evo podsjećanja šta se nalazi u tzv. saopćenju.

Prvo, OO SDA, uprkos protivljenjima i mnogim napadima, ne znamo koga, možda bijelih miševa koji se javljaju i u političkim delirijumima, nastavila preko svojih predstavnika u izvršnoj vlasti graditi dvoranu. Posebno je interesantno da u saopćenju piše poslije mnoštva prepreka. Ko su prepreke stranci koja je imala apsolutnu vlast i na kraju apsolutni sunovrat?

Dakle, radi se o floskulama, o priznavanju nemoći i neznanja, radi se o ljudima koji nikada ništa nisu izgradili i sačuvali, tako da ne čudi ovakva pisana glupost SDA.

Posebno je suludo za Maglaj i njegov intelekt poražavajuće da u saopćenju piše da je protiv izgradnje dvorane bila opozicija ma ko je predvodio. Valjda pozicija donosi odluke, a maglajska pozicija je diktirala dinamiku više od deset godina. Još je smješnije da se u takvom kontekstu pominje načelnik Mirsad Mahmutagić koji je bio predsjednik Kluba vijećnika SDP Maglaj.

Vratimo se i drugim konstatacijama i nebulozama:

– Za svu nemoć raspadajuće maglajske SDA kriv je načelnik Mirsad Mahmutagić, hvala mu.
– Dvorana u Novom Šeheru, izuzev sportske opreme dvorane, je završena i to je za svaku pohvalu.
– Sportska dvorana u Novom Šeheru nije bila upitna osim roka završetka.

Upitnije je zašto je osvjedočeni destruktivac Muhamed Osmić spriječio gradnju dvije dvorane, a da pritom ova dvorana nije bila ni upitna. Poznato je svima da je Osmić sa svojim nedoraslim satelitima otjerao ELAN iz Sportske dvorane u Maglaju i uništio priliku izgradnje kompletne sportske dvorane kod srednjih škola, koju je trebao finasirati UNDP i to po principu UZMI ILI OSTAVI. Toliki pritisak je bio da su se podijelili vijećnici, po prvi put u SDA jednoumlju, mimo stranačkih stavova.

Ovo saopćenje pišemo samo iz razloga što učenicima, mještanim i svima koji će koristiti sportsku dvoranu u Novom Šeheru želimo da se u njoj druže, treniraju, jačaju zdrav timskih duh, jer samo tako će zauvijek zaboraviti nazovi zaslužne Osmića i njegove taoce sa novošeherskog kraja.

Što se tiče nebuloza SDA Maglaj konstatujemo još dvije stvari:
– Prvo, zaslužni pijun, bivši načelnik Mehmed Mustabašić, ima još 31 bijeli hljeb, uzdravlje! Gdje će onda? Na čiju grbaču? Da savjetuje nekog?

– Drugo, Osmić je imao više kamiona jeleza u „Autoprevozu“, nego što danas ima vjernih članova SDA. Završili ljudi poslove, namirili se i sada bježe od njega. Ostala mu je šaka političkih slijepaca, kojim drži monologe po sat i po. O čemu priča i to pouzdano znamo. Šapnu nam njegovi najvjerniji članovi, svjesni da je neprevaziđeni SDA „doživotni“ predsjednik, već odavno politički mrtav, samo on još ne zna,

Ako baš SDA Maglaj želi mjeriti svoju snagu, onda da konstatujemo i da njihovu zaslugu za dvoranu nisu prepoznali organizatori manifestacije otvaranja sportske dvorane u Novom Šeheru, a pogotovo je žalosno da nakon svih Osmićevih odigranih utakmica za NK Natron, tokom prijema zahvalnice prilikom gostovanja NK Željezničar, se čula svaka travka pod njegovim cipelama, jer mu niko nije aplaudirao. To je Osmićeva snaga, čitaj intelekt.
Zato ćemo načelniku Mahmutagiću čestitati na činjenici da ne vodi stranačke ratove, već se bez zadrške i nelagode zahvalio i premijeru Galijaševiću za sve učinjeno za gradnju sportske dvorane u Novom Šeheru.

Na kraju, kao i do sad nećemo više odgovarati pojedincima i partijama koji su sve u životu što su dotaknuli upropastili – firme, sport, kulturu, porodicu, društvo i sve drugo.Aferim!


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu