SDP BiH Zenica

Reagovanje povodom zlonamjernog iznošenja u javnost poluinformacija vezanih za socijalno stanovanje

Dužni smo svim građanima Zenice prenijeti informaciju u pravom obliku jer se ovih dana u javnost zlonamjerno plasira samo jedan dio te odluke.

Tačno je da je donesena ova Odluka iz razloga što se sve zgrade i stambene jedinice koje su dodjeljene za stanovanje moraju održavati ali Vas moramo upoznati i sa činjenicom da je prethodna vlast na čelu sa strankama i ljudima koji se ovih dana predstavljaju kao zaštitnici (SDA i A-SDA) te stanove dodjeljivali najmanje socijalnim kategorijama.

Loše socijalno stanje svih naših građana se ovih dana politizira, nažalost od strane onih koji su ih i doveli u to stanje, pa se tako svjesno prešućuje da će Grad Zenica sa ili bez Zeničko-dobojskog kantona snositi te troškove za sve socijalne kategorije, među kojima su i Romi, i da je u Budžetu Grada Zenice namjenjeno 10.000 KM a da je u planu i da kanton izdvoji isto toliko.

Klub vijećnika SDP-a je jedini na toj sjednici pripremio Amandman kojim smo tražili da to bude 0 KM, ali smo dobili garancije od Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti da niti jednan socijalno ugroženi korisnik neće plaćati ovu naknadu, ali je potrebno da se Odluka donese zbog zakonskih procedura koje to nalažu.

Stoga pozivamo sve socijalno ugrožene kategorije, koji koriste ove stanove da zajedno sa našim vijećnicima odemo do pomenute službe, obavimo razgovor i da dobiju pravu informaciju.

Zajedno sa predstavnikom nacionalnih manjina, Asimom Musićem, smo na pauzi sjednice analizirali informacije, te došli do zaključka da je ovo dobro riješenje jer se ne smije dopustiti da bilo ko živi u nehumanim uslovima, da Grad Zenica treba preuzeti obavezu održavanja tih prostorija za socijalne kategorije i da ne smijemo dopustiti da se od tih zgrada naprave nove „kasine“.

Ne trebamo građane podsjećati, i korisnici su sami svjedoci, da su zgrade na Bristu u kojima su smješteni članovi Romske populacije izgrađene od nekvalitetnih materijala i da se već sada nalaze u veoma lošem stanju.

Ukoliko sve gore navedeno ne bude tačno, prvi smo spremni da izglasamo novu Odluku.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.