Razmjena znanja i iskustva sa socijaldemokratima iz Austrije

Mladi vijećnici i vijećnice, aktivisti i aktivistice Foruma mladih SDP BiH proteklog vikenda (15. – 17. decembra 2017. godine)  bili su na studijskoj posjeti u Beču.

Posjetu je realizovao Forum lijeve inicijative uz podršku Međunarodnog centra Olof Palme s ciljem uspostavljanja saradnje i razmjene iskustva među mladima lijeve političke orijentacije.

Socialdemokratska partija Austrije ukazala nam je povjerenje te upriličila bogat i edukativan program za učesnike i  učesnice.

Mladi ljudi su imali priliku da razgovaraju sa generalnom sekretarkom Foruma žena Sozialdemokratische Partei Österreichs Andreom Brunner i razmijene iskustva glede trenutne političke situacije u Bosni i Hercegovini i Austriji.

Nakon posjete centrali SPÖ Austrije, učesnice i učesnici studijske posjete su razgovarali i sa bivšom zamjenicom gradonačelnika Beča Renate Brauner u Gradskoj vijećnici, koja je dala osnovne podatke o Beču i govorila o politikama koje grad Beč ima prema mladima. Razgovoru se  pridružio i direktor za edukaciju SPÖ Austrije, Markus Schober. Schober je  omogućio da mladi prisustvuju zasjedanju Gradskog vijeća Grada Beča, nakon čega je sa učesnicima studijske posjete razgovarao o ekonomskom razvoju Beča i edukativnim programima koje provode.

Drugi dan posjete je obilježen je humanitarnim koncertom Sanela Redžića i Boška Jovića – Bosnian Classic Guitars, u Vojno – historijskom muzeju u saradnji sa Bosansko – hercegovačkom  kulturnom platformom (BHKP). Prihod ide za beskućnike koji stanuju u Caritasovom smještaju „Gruft“.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu