Pismo građanima Tuzle

Razlikujemo se po tome što radimo i ne ostajemo samo na priči

Vaš glas za liste SDP BiH je, zato, glas za nastavak SDP-ovog pretvaranja riječi u djela

Slika

Poštovane građanke i građani Tuzlanskog kantona,      

Prije sedam dana je počela kampanja za ovogodišnje opšte izbore u Bosni i Hercegovini. Među strankama i listama, koje se kandiduju na izborima, nalazi se i Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine i njen najjači i najstabilniji dio – onaj u Tuzlanskom kantonu.

Poštujući i uvažavajući pravo svih kandidata i svih listi na to da vam se približe i predstave svoje programe, mi u KO SDPBiH Tuzla smatramo da se razlikujemo od svih onih koji pretenduju na vlast. Razlikujemo se po tome što radimo i ne ostajemo samo na priči. Obaveza nam je da vas podsjetimo na to da su, za protekle tri i po godine, SDP-ovi ljudi u organima vlasti na svim nivoima, radili na konkretnim projektima, važnim poslovima i svima korisnim aktivnostima. Drukčiji smo do prethodnih vlasti po realizaciji onoga što smo obećali. Vidi se to, na primjer, na 65 km auto-puta na koridoru V-C, po tome što je počeo veliki projekat “Karaula“, koji 50 godina niko ozbiljnije nije ni razmatrao, vidi se po preporođenim tuzlanskim ulicama, po mostu na Pingi, cestama u Kantonu, oživjelom Aerodromu „Tuzla“, zaokretu u poslovanju Željeznica Federacije, čije je jedno do većih čvorišta upravo Tuzla… Ovo i mnogo toga još su projekti, kojima je SDP BiH prije četiri godine izašao pred vas. Najveći dio je ostvaren, a ono što smo započeli, a nismo realizovali, nije zavisilo samo do nas.

Očekujemo vrednovanje i priznavanje našeg rada kroz glasove koje će te nam povjeriti. I stvoriti uslove za to da, na primjer, do 2020. završimo Koridor V-C, da drumom približimo Tuzlu Sarajevu, da privrednim preporodom počnemo ozbiljnije rješavati problem nezaposlenosti, da mlade zadržimo u ovoj zemlji, strane investitore privučemo i nastavimo s dokazivanjem onoga što nikad dosad nije bio slučaj – da odlazak predstavnika Tuzle i Tuzlanskog katnona u vlast u Sarajevu, ne znači i zaboravljanje na Tuzlu i Kanton, da nije okretanje leđa ovdašnjim problemima, potrebama i interesima.

Vaš glas za liste SDP BiH je, zato, glas za nastavak SDP-ovog pretvaranja riječi u djela. Pokazali smo da to hoćemo i da to umijemo. Vaše povjerenje nam je obaveza, podstrek i dužnost. Za šta ćemo račun, kao i ovog puta, podnijeti za četiri godine, jer mi ne obećavamo uprazno i kod nas se ne razlikuje ono što govorimo od onoga što radimo!                                                                                       

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.