Razgovori vezani za potencijalne energetske projekte u Maglaju

U posjeti općini Maglaj bili su federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i potencijalni investitor Tihomir Brajković, vlasnik građevinske firme Tibra Pacific.

Razgovarali su o nekoliko projekata, energetskih objekata na slivu rijeke Bosne, a koji se odnose na općinu Zavidovići, Žepče i Maglaj.

„Ovo su početni razgovori vezani za potencijalne projekte, a vidjet ćemo u narednom periodu čime će to rezultirati. Ja se zaista nadam pozitivnim efektima. Radi se o ozbiljnom investitoru koji je već takve objekte izgradio na području Bosne i Hercegovine. To su objekti koji su funkcionalni i stvaraju novu vrijednost“, istakao je općinski načelnik Mirsad Mahmutagić.