Radno iskustvo svima

Pojašnjenje pitanja

Nakon završenog školovanja mladi teško dolaze do posla i ne pruža im se mogućnost da steknu prvo radno iskustvo. Često nepostojanje jasnih kriterija pri zapošljavanju i primanju volontera, odnosno pripravnika, mlade u BiH  dovodi u poziciju besperspektivnosti, zbog čega je ova zemlja, među prvima po broju odlaska mladih. Posao i prvo radno iskustvo skoro da je jedino moguće dobiti preko veze, koruptivnih radnji  i političke pripadnosti, a obrazovanje, kompetencije, stručnost i znanje uglavnom padaju u drugi plan.

 

Stav SDP BiH

Implementacijom ove javne politike želimo mladima omogućiti lakše sticanje radnog iskustva, a samim tim i lakše polaganje stručnih ispita, te stvoriti transparetniji način izbora volontera. Svim mladim ljudima želimo obezbijediti radno iskutvo nakon završenog školovanja, a ne samo podobnim. Omogućavanje pravovremenog obavljanja prvog radnog iskustva za rezultat će imati kompetetniju i spremniju radnu snagu.

Ovdje možete pročitati cijelu javnu politiku “Radno iskustvo svima”:

PRILOG 1 – Javna politika RIS

 

Datum zadnje izmjene: 03.10.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu