SDP BiH
Saša Magazinović

Radikali koji nose skupa odijela i dobro govore engleski jezik su na vlasti u Hrvatskoj

Radikali koji nose skupa odijela i dobro govore engleski jezik su na vlasti u Hrvatskoj tako da ima i logike da svuda oko sebe traže i vide radikale. Umjesto da se obračunavaju sa neofašizmom čije postojanje u Hrvatskoj vise niko ne može ignorisati, oni se obračunavaju sa Titovom ulicom”, kazao je za Vijesti.ba zastupnik SDP-a u PSBIH Saša Magazinović komenarišući navode hrvatskih zvaničnika o tzv radikalizaciji u BiH.

On je izrazio sumnju da kod hrvatskih zvaničnika postoje iskrene namjere kada govore o navodnoj radikalizaciji.

“Da postoje ataci na bosanskohercegovački identitet, da je masovno prisustvo Arapa mnogo složenija pojava od pukog turizma, da su mudžahedini boravili u BiH tokom rata, da postoje radikalne skupine i ljudi koji bili ili su još uvijek na stranim ratištima također niko ne može opovrgnuti. Međutim, to nije ni blizu obima o kome govore hrvatski zvanicnici i nisam siguran u iskrene namjere u njihovim istupima”, rekao je Magazinović.

Hrvatski državni vrh tvrdi da u nama susjednoj državi imamo iskrenog prijatelja. Ja to ne vidim u konkretnim djelima – dodaje Magazinović.

“Prije bih rekao da nas posmatraju kao blago zaostalog rođaka o kome su oni samoinicijativno odlučili skrbiti. Prenapadno se petljaju u unutrašnju politiku BiH, iz njima poznatih razloga kreiraju negativan imidž BiH, potcjenjuju politički kapacitet Hrvata u BiH pokušavajući da im budu mama i tata”, kazao je Magazinović.

Mišljenja je da na taj način stvaraju štetu BiH a ne ostvaruju nikakvu korist za Hrvatsku.

“Ne razumiju da pri tome stvaraju ogromnu štetu, kako sebi, tako i onima “za koje se skrbe”. Političku korist na koncu neće imati, a ako nastave ovako siguran sam da će imati ogromnu ekonomsku štetu. I na to ih ne upozoravamo samo mi iz BiH, već i prijatelji Hrvatske i regiona iz EU i SAD-a, od Brisela, Berlina i Pariza do Washingtona”, zaključio je Magazinović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu