Predsjedništvo KO SDP Srednjobosanskog kantona

Puna podrška Sindikatu prosvjetnih radnika osnovnog i srednjeg obrazovanja SBK/KSB

Na 29. redovnoj sjednici Predsjedništva Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna, održanoj u Travniku, raspravljalo se i o trenutnoj političkoj situaciji na području Srednjobosanskog kantona.

Predsjedništvo KO SDP BiH SBK/KSB daje punu podršku Sindikatu prosvjetnih radnika osnovnog i srednjeg obrazovanja SBK/KSB, u ispunjavanju traženih zahtjeva za potpisivanje kolektivnog ugovora.

Posebna tema bila je i sudska presuda vezana za proteste građana mjesne zajednice Kruščica, općina Vitez, koji su proteklih mjeseci istrajno stajali na zaštiti svog izvorišta vode. Sud je stao na stranu nevinih građana koji su tuženi samo zbog toga što su mirnim putem pokušali zaštiti svoja prava.

Ovom i ovakvim presudama može se vratiti povjerenje u sudstvo Bosne i Hercegovine.

Na istoj sjednici Predsjedništvo je upoznato sa novim učlanjivanjem građana u Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine.

To se posebno odnosi na općine Busovača i Vitez, stoga pozivamo građane našeg kantona da se u što većem broju priključe porodici Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, koja se zalaže za značajne promjene u našem društvu.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu