Prijedor

Pudarić i Suljkanović posjetili Prijedor

Slika

Danas su u radnoj posjeti Regionalnoj  i Gradskoj organizaciji SDP BiH Prijedor boravili Generalni sekretar SDP BiH i potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić i potpredsjednik RS-a Enes Suljkanović.

Na sastanku sa predsjednicima Regionalne i opštinskih organizacije regije Prijedor se razgovaralo novonastaloj situaciji poslije teških poplava koje su u proteklom periodu zadesile regiju. Gosti su upoznati, od strane predsjednika Regionalne organizacije Fikreta Halilovića kao i od strane predsjednika Gradske organizacije Ernesta Badnjevića o problemima stanovništva zahvaćenim poplavom. Sastanku su bili prisutni i predsjednik skupštine Grada Prijedora Sead Jakupović, delegat u VNRS Fehret Terzić članovi Glavnog odbora SDP BiH dr.Azra Pašalić i Mile Ćopić.

Nakon sastanka gosti su sa domaćinima  posjetili dva Prijedorska naselja zahvaćene poplavama (Gomjenica i Raškovac) gdje su se na licu mjesta u razgovoru sa stanovništvom uvjerili u teško stanje stanovništva ovih Mjesnih zajednica nakon poplava.