DO SDP Brčko

Prvomajski uranak tradicija koja traje iz godine u godinu

Socijaldemokratska partija BiH, Organizacija za Brčko distrikt BiH je i ovoga Prvog maja organizovala tradicionalni prvomajski uranak u kojem je učestvovalo više od 200 članova SDP-a koji žele očuvati ovu tradiciju.

Naš tradicionalni prvomajski uranak je proteklih godina slavio rad, a ove godine je to svojevrsni protest protiv vlasti i stanja u ekonomiji kako u Brčko distriktu BiH tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini, pogotovo kada imamo u vidu najave daljnjih uskraćivanja radničkih prava onog malog broja sretnika koji rade. Ne trebam ni spominjati armiju nezaposlenih – kazao je predsjednik SDP-a u Brčko distriktu BiH Suad Burić.

Dodajući da danas, na ovaj način, i protestuju protiv takvog stanja i pozivaju sve progresivne snege da zajednički gradimo i Bosnu i Hercegovinu i Brčko distrikt BiH.
Burić je kazao da će se tradicija prvomajskog uranka čuvati „dokle god je zadnjeg SDP-ovca mi ćemo se truditi da održimo ovu tradiciju.

Dodajući da je prvomajska kolona obišla kompletan Brčko distrikt BiH, te da su na kraju svi skupa došli na gradsko izletište Ficibajer gdje su uz hranu, piće i muziku nastavili druženje.