Magazinović:

Protesti u Makedoniji su početak kraja vlade

Gost Novog dana bio je Saša Magazinović, član Predsjedništva i međunarodni sekretar SDP-a BiH i poslanik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Magazinović se osvrnuo na nedavne komentare da BiH neće biti u stanju predsjedavati Vijećem Evrope.

Bila je priča da BiH neće biti u stanju predsjedavati vijećem Evrope jer ima presudu koju nije provela. Da budem precizan, mnoge zemlje EU imaju presude koje nisu proveli. Ova naša je specifična jer se radi o povredi ljudskih prava. Ipak, nakon novog pristupa EU rečeno je da idemo korak po korak i presuda je ostavljena za naredni period. Svi smo usvojili izjavu o oprijedljenosti o reformama na evropskom putu. Nisam veliki optimista, ali ni pesimista“, kazao je Magazinović u jutarnjem programu Novi dan.

Komentarišući pisanja stranih medija o potencijalnim novim sukobima na Balkanu, Magazinović je kazao da je situaciji u Makedoniji jako ozbiljna ali da nema mjesta pisanjima o balkanskim sukobima, jer te vijesti “brzo probude reakcije”.

Vijesti o ratu vrlo brzo dođu na naslovnicu i pobude reakcije, mada po meni to ne bi trebalo tako biti. Imao sam priliku biti sa čelnicima glavne opozicione stranke u Makedoniji. Oni tamo nemaju vlast, imaju režim koji u potpunosti sve kontroliše i pored velike podrške režimu na prethodnim izborima, građanima je došlo preko glave. Mislim da je ovo početak kraja vlade Nikole Gruevskog“, istakao je.

Glede derbija koji se igrao u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase, kazao je da je zadovoljan atmosferom i posjetom, ali da mu je žao jer Željezničar nije pobijedio.

Zadovoljan sam derbijem, osim rezultatom. Očekivao sam pobjedu Želje, sasvim subjektivno. Drago mi je zbog atmosfere jer je došlo 20.000 ljudi na derbi“.

Kazao je da je Papin dolazak je jedna velika stvar za BiH i to kao država možemo iskoristiti

O situaciji u kojoj se nalazi Vlada FBiH, Magazinović je kazao da mu je žao da još nisu ni počeli raditi.

Meni je žao da federalna Vlada još nije ni počela raditi. Malo zvuči neozbiljno kad HDZ kaže da želi da spasi preduzeća kojim je rukovodila ’97 godine. Na dan kada smo mi u SDP-u usvajali izborna pravila za kandidate, isti dan su održana tri kongresa koja su trajala mnogo kraće nego naš glavni odbor“.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.